Jak používat OLED televizor, abyste si nevypálili obraz

Je důležité vypínat TV ovladačem do režimu stand-by / Philips
Výrobce televizorů Philips se rozhodl dát českému trhu a potenciálním zákazníkům najevo, že při běžném používání se není nutné obávat trvalého poškození OLED televizorů v souvislosti se zbytkovým obrazem, často nepřesně nazývaném jako „vypálení obrazu“.

Na vybrané modely proto nově poskytuje společnost TP Vision prodlouženou pětiletou záruku. Akce platí až do 30. června 2020 ve vybraných prodejnách a e-shopech. 

Přechod na nový vysílací standard DVB-T2 je pro mnoho uživatelů impulsem k pořízení nového televizoru. Ceny OLED televizorů klesly na přijatelnou hranici, a proto mnoho zákazníků uvažuje o koupi televizoru právě s touto technologií. Někteří se ovšem obávají, že jim po čase půjde na televizoru trvale vidět zbytkový obraz.

Philips TV upozorňuje, že při normálním používání televizoru, která neslouží jako náhrada monitoru se statickým obrazem nebo se nepoužívá nepřetržitě např. jako reklamní panel, se uživatelé nemusí zbytkového obrazu obávat.

Další podmínkou je vypínat TV ovladačem do režimu stand-by (nikoli odpojením ze zásuvky), aby se mohl automaticky spustit program čištění obrazovky právě od zbytkového obrazu.

Pro získání prodloužené záruky stačí zakoupit OLED televizor Philips, na který se akce vztahuje, v některé z vybraných prodejen nebo e-shopech a zaregistrovat jej na stránce "5letzaruka.cz".

Mohlo by vás zajímat

Reklama