Nové multimediální centrum přehrává videa až do formátu 8K Ultra HD

Interní paměť o velikosti 32 GB pracuje na eMMC čipech / Evolveo
Multimediální centra často bývají řešením pro uživatele, kteří potřebují přehrávat vlastní video, a jejich současná TV toto neumožňuje.

Problém často bývá v nekompatibilitě souborů – přesněji řečeno kodeků. Zajímavostí je i to, že pro multimediální aplikace nemají výrobci TV sjednocený standard.

Každý výrobce televizí má svůj vlastní obsah aplikací, rozumějme vlastní knihovnu, která je výrazně omezena v porovnání s množstvím aplikací dostupných pro Android. Nové EVOLVEO MultiMedia Box C4 tedy doplňuje poptávku uživatelů, kteří požadují chytré funkce, ale nevlastní Smart TV, jejíž pořízení v současné době mnohonásobně převyšuje pořizovací cenu multimediálního boxu, nebo kterým jejich TV neumožňuje přehrávat požadovaný obsah.

EVOLVEO MultiMedia Box C4 je vybaven 4GB operační pamětí, která zaručuje plynulý chod přehrávání pro veškerý video obsah. Výstupní rozhraní HDMI nejnovějšího standardu 2.1 zobrazí obraz až do rozlišení 8K Ultra HD s podporou HDR. Přehrávání je zpětně kompatibilní s předcházejícími verzemi HDMI, pro 4K zvládne přehrávat obsah při rychlosti 120 snímků za sekundu.

Interní paměť o velikosti 32 GB pracuje na eMMC čipech. Tato paměť je dostatečná pro veškeré aplikace a nastavení. Pro videa a další obsah lze paměť velice jednoduše rozšířit pomocí MicroSDHC/SDXC karty až do kapacity 64 GB anebo pomocí externího úložiště pro vysokorychlostní USB 3.0. 

Pro připojení do sítě disponuje box duálním Wi-Fi modulem 2.4 GHz/5 GHz s množstvím vnitřních antén standardu 2T2R, který zajišťuje rychlejší odezvu. Využít je možné i ethernetový konektor typ RJ45. Pro připojení audia je možné využít dostupný analogový jack 3,5mm i digitální konektor SPDIF. Připojení periferií je možné realizovat pomocí Bluetooth 4.2.

Mohlo by vás zajímat

Reklama