Integrovaný zesilovač a síťový streamer se SACD přehrávačem pro náročné audiofily

Nový přehrávač SACD 30n využívá vlastní mechaniku SACDM-3L / Marantz
Marantz představil první dva hi-fi komponenty symbolizující nový koncept a vizi tohoto japonského výrobce audiotechniky – integrovaný zesilovač a streamer kombinovaný s přehrávačem disků SACD. Co náročným posluchačům nabídnou?

Zesilovač Model 30 i streamer SACD 30n patří do nejvyšší kategorie výrobků označované jako Premium Plus, které představují to nejlepší, co Marantz nabízí. K dispozici jsou ve dvou barevných provedeních – Silver-Gold a Black.

Zesilovač Model 30 dodává výkon potřebný pro vybuzení náročných reprosoustav. Koncový stupeň poskytuje při zatížení 8 Ohmů výkon až 2 x 100 W a v kombinaci s reprosoustavami s nižší impedancí je schopný dodávat až 2 x 200 W. Díky použití speciální konstrukce spínaného zesilovače není frekvenční rozsah ovlivněn impedancí použitých reprosoustav.

Samotný výkonový zesilovač je připojen přímo k reproduktorovým terminálům na zadním panelu a signálová cesta je proto nejkratší možná. Pro poslech gramofonových desek je klíčová kvalita vestavěného korekčního Phono předzesilovače, vhodného pro přenosky MM a MC. V případě použití přenosky MC je navíc k dispozici třístupňové přizpůsobení její zátěžové impedance.

Výsledkem kombinace modulů HDAM (Hyper Dynamic Amplifier Module) a unipolárních tranzistorů JFET v sekci předzesilovače je nízká hodnota vstupní impedance, což zjednodušilo obvodové řešení. To přispělo k celkové redukci zkreslení. 

Přístroj SACD 30n vychází vstříc příznivcům tradičního poslechu i moderního pojetí. V jednom těle totiž kombinuje dva nově navržené komponenty – přehrávač SADC/CD disků a síťový streamer, který podporuje jak přehrávání z domácí sítě, tak i z populárních internetových služeb nabízejících streaming v nejvyšší dostupné kvalitě. 

Nový přehrávač SACD 30n využívá vlastní mechaniku SACDM-3L. O převod digitálních dat do analogové hudební stopy pro další zpracování v zesilovači se stará firmení technologie Marantz Musical Mastering. Původní data přečtená z CD disku, nebo zaslaná z externího zdroje do digitálních vstupů, jsou ve dvou stupních pomocí obvodů MMM-Stream a MMM- conversion přímo v přehrávači převedena na jednobitový datový tok a dále zpracována v doméně DSD vzorkovacím kmitočtem až 11,2 MHz.

Výsledkem je analogový výstupní signál nejvyšší kvality. Dvojité systémové hodiny zajišťují přesné převzorkování vstupního signálu z disku i digitálních vstupů v rozpětí od 44,1 kHz do 384 kHz. Tato unikátní konfigurace je pro mimořádnou kvalitu zvuku vyladěna použitím dvojice DSP s hloubkou 32 bitů.

Mohlo by vás zajímat

Reklama