Nové bezdrátové reproduktory Sony poskytují prostorový zvuk

 
Další 1 fotografie v galerii
Model RA5000 má také certifikaci Hi-Res Audio / Sony
Sony uvede v únoru 2021 na trh dva nové bezdrátové reproduktory pro domácí využití – modely SRS-RA5000 a SRS-RA3000. Ty přináší zajímavý zážitek z poslechu, jenž si můžete vychutnat kdekoli doma.

Tyto reproduktory jsou vybaveny technologiemi Sony, díky nimž zaplní místnost prostorovým zvukem. Umožní ponořit se do oblíbené hudby ještě více než kdykoli předtím.

Pomocí technologií Immersive Audio Enhancement a 360 Reality Audio zaplní reproduktory RA5000 a RA3000 prostor zvukem, který se šíří vertikálním i horizontálním směrem, a tím vytváří širokou aktivní zónu.

Skladby kompatibilní s 360 Reality Audio funkcí, které si můžete vychutnat prostřednictvím služeb nabízejících tuto možnost, obsahují údaje pro rozmístění trojrozměrného zvuku. Immersive Audio Enhancement, unikátní algoritmus od Sony, však dokáže transformovat jakoukoli z vašich oblíbených dvoukanálových skladeb ve stereu tak, aby zaplnila pokoj zvukem, a ještě více tím zdokonalit zážitek z poslechu. 

Model RA5000 má také certifikaci Hi-Res Audio, takže nabízí dostatečnou kvalitu zvuku v případě přehrávání zvuku ve vysokém rozlišení (High-Resolution Audio). Model RA5000 je vybaven trojicí nahoru směřujících reproduktorů, které šíří hudbu vertikálně, zatímco tři reproduktory umístěné ve středu šíří zvuk horizontálně.

Reproduktor je vybaven silnými neodymovými magnety a zesílenou membránou (MRC), která zajišťuje výkonnost reproduktoru, ale zároveň umožňuje zachovat kompaktnější rozměry. Tyto prvky jsou doplněny basovým reproduktorem, který pomáhá zaplnit prostor bohatými, hlubokými basy. Model RA5000 si zachovává svůj projev od basů až po výšky. 

Model RA3000 vytváří všesměrný zvuk s hlubokými basy. Využívá k tomu širokopásmový reproduktor, všesměrný difuzér, který šíří zvuk do prostoru všemi směry, a duální pasivní zářič, který reprodukuje hluboké basy. Překrývající se výškové reproduktory vytváří vlnovou plochu, která směřuje vzhůru, takže vysílá zvuk vertikálně. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama