Elektronika na letošní léto. Jak si užít prázdniny naplno s hudbou

Bluetooth reproduktoru neublíží ani jemný plážový písek, ani úplné ponoření do vody / Bose
Konečně je tu teplo, blíží se léto a také doba dovolených, výletů a pikniků. Cyklostezky i městské parky ožily, ze zahrad voní grilované maso i zelenina a mnozí z nás se po dlouhé covidové době těší na cestování bez větších omezení.

Pokud patříte k těm, kteří tráví dovolené a letní dny či večery aktivně, velmi pravděpodobně máte léto spojené také s poslechem hudby.

Přinášíme vám proto několik tipů, které vám následující měsíce zpříjemní u moře, bazénu, na výletech i zahradách nebo během sportu.

Bluetooth reproduktor: Nezbytný doplněk zahradní party i dovolené

Nedovedete si představit pobyt u moře či bazénu, nebo jen večerní grilovačku bez hudby? V tom případě potřebujete kvalitní bezdrátový reproduktor. Z telefonu hudba prostě nezní dostatečně působivě. Jedním z nejzajímavějších aktuálně prodávaných kousků je SoundLink Flex (4 390 Kč). 

Tenhle malý, ale velmi výkonný a ultra odolný Bluetooth reproduktor má ambici stát se podobnou legendou, jakou byl před časem Bose SoundLink Mini, nejprodávanější Bluetooth reproduktor na světě. Poskytuje zajímavý poměr mezi velikostí, kvalitou zvuku a výkonem.

Zabudované technologie optimalizují reprodukci podle toho, jestli reproduktor stojí, leží, nebo visí a propůjčují mu čistý zvuk, který výraznými basy i hlasitostí naplní obývací pokoj i celý prostor při venkovních dobrodružstvích. A nemusíte se bát, že by se zničil – neublíží mu totiž jemný plážový písek ani úplné ponoření do vody. V takovém případě dokonce vyplave zpátky na hladinu. To vše doplňuje až 12hodinová výdrž na baterie. 

Hudební sluneční brýle

Neuděláte bez hudby takříkajíc ani krok? Zajímavou alternativu ke sluchátkům jsou speciální sluneční brýle s vestavěnými reproduktory, které umožňují vnímat během poslechu i zvuky z okolí.

Jejich typickým příkladem a zároveň průkopníkem je druhá generace brýlí Bose Frames (7 490 Kč) s polarizovanými skly. K dostání jsou dva elegantní modely a také provedení optimalizované pro sportovní využití. Díky tomu, že jsou reproduktory vestavěné v raménkách úzce směrovány k uším, slyší plnohodnotně jejich zvuk pouze uživatel a okolí je zasaženo jen minimálně. K telefonu se připojují bezdrátově pomocí Bluetooth a díky vestavěnému mikrofonu fungují také jako handsfree. Modely pro běžné nošení hrají na jedno nabití až 5,5 hodiny.

Ženy volí obvykle brýle Bose Frames Soprano se zaoblenými obroučkami a muži naopak Bose Frames Tenor v hranatém designu. Sportovní provedení Bose Frames Tempo s výdrží až 8 hodin je mechanicky velmi odolné, má hutnější basy a vyšší výkon vhodný pro poslech při jízdě na kole rychlostí až 40 km/h. Samostatně jsou jako doplňky v prodeji další snadno vyměnitelná skla. Podle modelu jsou k dispozici růžová, fialová nebo zrcadlová modrá či stříbrná. V případě zájmu lze také u optika nechat vyrobit a do obrouček zasadit dioptrická skla.

Bezdrátová sluchátka

Vzhledem k teplu a souvisejícímu pocení preferuje v létě většina aktivních uživatelů spíše malá sluchátka do uší oproti větších modelů přes hlavu a uši.

Kromě dynamického zvuku nabízí malá bezdrátová sluchátka německého specialisty na studiovou techniku s označením beyerdynamic Blue Byrd 2 (3 400 Kč) také možnost přizpůsobit reprodukci individuálnímu sluchu konkrétního uživatele.

Speciální aplikace otestuje během krátké poslechové zkoušky ve spolupráci s uživatelem jeho individuální sluchové vlastnosti a zjistí, která frekvenční pásma vnímá silněji a která naopak méně. Po absolvování tohoto osobního testu sluchu je upraven ekvalizér přímo ve sluchátkách tak, že zdůrazní frekvence, v nichž má uživatel sluchový propad a naopak.

Jste-li sportovně založení, oceníte jistě sluchátka optimalizovaná pro aktivní pohyb. Ta by měla splňovat především dvě základní kritéria – dobře hrát a pevně držet v uších. Excelentní zvuk a pohodlné provedení s patentovanou silikonovou koncovkou, která zajišťuje důkladné utěsnění a pevné uchycení v uších i při intenzivním sportu, nabízí například sluchátka Bose Sport Earbuds (5 490 Kč).

Odolnost proti vodě a potu (IPX5) spolu s výdrží na jedno nabití až 5 hodin a dobíjecí baterií v pouzdře pro další dvojnásobné dobití na cestách poskytuje všechno co potřebujete pro aktivně prožitý den. Pro ideální zvuk v každé situaci jsou basy a výšky upravovány v závislosti na hlasitosti, což eliminuje problém mnoha sluchátek – málo působivý poslech bez hlubokých tónů při nízké hlasitosti.

Zdroj: Bose

Mohlo by vás zajímat

Reklama