Televize s ULED obrazovkou s kvantovými tečkami a 120Hz obnovovací frekvencí

Televizor podporuje všechny HDR formáty / Hisense
Nová řada chytrých televizorů Hisense U7HQ disponuje ULED obrazovkou s kvantovými tečkami, lokálním podsvícením v celé ploše, 120Hz obnovovací frekvencí, umělou inteligencí a kinotechnologií Dolby Vision a Dolby Atmos.

ULED neboli Ultra LED je termín používaný výrobcem televizí Hisense, který označuje soubor dvacítky různých patentů týkajících se vylepšení klasické LED obrazovky ve čtyřech oblastech: 4K rozlišení, ultra širokého barevného gamutu, lokálního stmívání a vysokorychlostní projekce.

Výsledkem by podle výrobce měl být ostrý obraz se širokou paletou barev a perfektní přechody při zobrazení pohybu, což oceníte při sledování akčních filmů nebo sportovních přenosů.

Tento typ obrazovky má i nová řada Hisense U7HQ. Inovovaná ULED obrazovka s kvantovými tečkami umožňuje věrně reprodukovat více než miliardu odstínů barev. Červená, zelená a modrá barva se zobrazuje daleko intenzivněji a přesněji, než je u běžných TV obvyklé.

Televizor disponuje umělou inteligencí pro optimalizaci obrazu AI Picture Optimization, která v reálném čase automaticky rozpozná a optimalizuje nastavení dynamiky obrazu podle obsahu, na který se zrovna díváte. Jakýkoliv akční film, sportovní utkání nebo třeba dokument o architektuře tak uvidíte v maximální možné kvalitě. Díky možnosti upscalingu, tedy optimalizace vysílaného obrazu na 4K rozlišení, si můžete vychutnat ve vysoké kvalitě i běžné televizní vysílání.

S funkcí lokálního stmívání v celé ploše obrazovky (Full Array Local Dimming) dokáže TV řídit podsvícení v tmavých oblastech obrazu, aniž by přitom ovlivnila jas ve světlých oblastech. Podsvícení LED světly je přitom na obrazovce rozděleno na 32 zón, jejichž podsvícení se ovládá samostatně. Výsledkem jsou výraznější a kontrastnější barvy obrazu s čistými přechody mezi tmavými a světlými oblasti obrazu s mnoha detaily.

TV podporuje všechny HDR formáty. Podmanivou podívanou ještě umocňuje i kinotechnologie Dolby Vision se sytými a bohatými barvami, ostrými křivkami a precizně vykreslenými detaily, a to nejen ve scénách zalitých sluncem, ale i v temných částech obrazu. Barvy by měly být až 40krát jasnější a černá až 10krát tmavší.

Prostřednictvím chytrých funkcí televizoru s rychlým čipsetem Hi-View Engine a nejnovější verzí operačního systému VIDAA U6.0 se můžete jednoduše připojit ke všemu, co máte rádi. Usnadní vám to i celá řada předinstalovaných aplikací včetně českých.

Model má k dispozici i profesionální herní režim Game PRO s technologií AMD FreeSync Premium a moderním spojením přes HDMI 2.1. Podpora rozhraní eARC – tedy vylepšeného kanálu pro zpětnou komunikaci – umožňuje přenášet kvalitní zvuk v mnohem širším zvukovém pásmu.

Zdroj: Hisense

Mohlo by vás zajímat

Reklama