Malý fotoaparát mirrorless Z 30 od Nikonu má otočný a dotykový displej

Nechybí funkce zaostřování s detekcí očí a zvířat / Nikon
Nový Nikon Z 30 představuje malý, dobře vybavený a snadno použitelný fotoaparát. Model Z 30 je vhodným řešením pro každého, kdo chce získat více než poskytuje chytrý telefon a vytvářet lépe vypadající videology s kvalitnějším zvukem.

Obrazový snímač fotoaparátu formátu DX (který je mnohem větší než obrazový snímač chytrého telefonu) umožňuje získat dle informací výrobce ostré video s bohatými detaily, jaké nelze zaznamenat pomocí chytrého telefonu.

Blogeři mohou nyní zaznamenávat dlouhé záběry v délce až 125 minut nepřerušené stopáže videa s použitím nepřetržitého zaostřování během záznamu. Fotoaparát Z 30 využívá celou šířku obrazového snímače pro možnost využití celého (přibližně) obrazového pole objektivů pro záznam – a kvalita zvuku je dostatečně kvalitní díky vestavěnému stereofonnímu mikrofonu fotoaparátu nebo externímu mikrofonu. 

Výklopný a otočný dotykový displej umožňuje snadné fotografování z libovolného úhlu a hluboký grip umožňuje stabilní fotografování z ruky i při držení fotoaparátu na délku paže.

Změna vzhledu videologů je stejně snadná jako výměna objektivů a fotoaparát Z 30 je vybaven pokročilými automatickými funkcemi pro ještě větší míru tvůrčí kontroly. 

Za zmínku stojí další zajímavé funkce novinky, například zaostřování s detekcí očí a zvířat (k dispozici pro statické snímky a video). Udržuje zaostření na oči lidí nebo koček a psů, a to i v případě, že se na okamžik odvrátí od fotoaparátu.

Praktické je také rychlé sériové snímání (11 snímků/s) s kompletním automatickým zaostřováním a automatickou expozicí umožňující pořídit snímky během jakékoliv svižnější akce.

Fotografům bude určitě vyhovovat, že tlačítko záznamu videa je umístěné na horní straně fotoaparátu pro snadný přístup v libovolné orientaci. Uživatelé mohou ukládat samostatná nastavení pro video a statické snímky – a poté mezi nimi podle potřeby přepínat.

Objektivy lze vybírat z kompletní řady objektivů NIKKOR Z nebo nasadit volitelný adaptér bajonetu FTZ II a použít objektivy s bajonetem Nikon F pro digitální jednooké zrcadlovky.

Zdroj: Nikon

Mohlo by vás zajímat

Reklama