Jak k síťovým kamerám připojit zvuk a další senzory

Novinka umožňuje obousměrnou komunikaci, nebo audio analytiku i v místech, kde to jinak není možné / Axis
Nové víceúčelové zařízení AXIS D3110 Connectivity Hub je určené k bezpečné integraci různých senzorů a také zvukových prvků do síťových IP systémů.

Tento hub umožňuje připojit třeba mikrofon, reproduktor nebo obojí a pomáhá tak zvýšit povědomí v oblastech zájmu prostřednictvím kvalitního zvukového odposlechu. Umožní dle webu Axis také obousměrnou komunikaci, nebo audio analytiku i v místech, kde to jinak není možné.

Díky osmi konfigurovatelným I/O portům (pro vstup/výstup), portu RS485/RS422, dvěma vstupním audio portům a jednomu audio výstupu, umožňuje zařízení AXIS D3110 snadno integrovat širokou škálu nevizuálních senzorů, které mohou aktivovat různé události.

Můžete například připojit dveřní spínače, detektory kouře, teplotní čidla nebo detektory rozbití skla, aby se v systému spustily alarmy a aktivovaly zvolené bezpečnostní scénáře. Nebo můžete nastavit senzor pohybu tak, aby spouštěl živý zvukový přenos. 

Díky široké kompatibilitě s mikrofony můžete připojit mikrofon symetrický, nesymetrický nebo digitální a nakonfigurovat zařízení tak, aby začalo nahrávat, pokud analytická aplikace zjistí rozbití skla. Model D3110 disponuje dostatečnou kvalitou zvuku díky vylepšení hlasu pro lepší potlačení šumu a automatickému řízení citlivosti mikrofonu. Desetipásmový ekvalizér zde umožňuje odfiltrovat specifické rušivé zvukové frekvence.

Nový D3110 podporuje technologie VAPIX, MQTT a SIP a s nimi bezpečnou a bezproblémovou integraci do komplexního řešení s Axis. Snadno tak lze získat systém šitý na míru potřebám uživatele s použitím dokonale sladěných komponent a jediným místem kontaktu pro všechna zařízení.

Tento hub podporuje také nahrávání zvuku, streamování nebo i analýzy zvuků, a je proto ideálním doplňkem pro systémy, které takové funkce nemají nebo vyžadují připojení dalších senzorů. Umožňuje různé nasazení v oblastech prevence kriminality, ochrany a forenzních služeb. Díky platformě AXIS Camera Application Platform (ACAP verze 4), kterou zařízení podporuje, lze provozovat další přizpůsobené aplikace, a to i v kontejnerovém prostředí.

Standardní výbava zařízení Axis zahrnuje vestavěné funkce kybernetické bezpečnosti, které pomáhají zabránit neoprávněnému přístupu a zabezpečují systém jako celek. Například funkce Edge Vault chrání ID zařízení Axis a zjednodušuje proces autorizace zařízení v síti. Součástí bezpečnosti jsou také podepsaný firmware a zabezpečené spouštění, které zajišťují pouze instalaci oficiálního autorizovaného firmware.

Zdroj: Axis

Mohlo by vás zajímat

Reklama