Vypadají jako náušnice, přitom jsou to malá revoluční sluchátka od Bose

Každé sluchátko Ultra Open Earbuds váží jen přibližně 6 gramů / Bose
Nové Bose Ultra Open Earbuds jsou malá sluchátka určená k zavěšení na ucho tak, že zvukovod zůstává zcela průchozí. Jsou tak pohodlná i pro ty, komu jsou špunty nepříjemné.

Přesto nebudete při poslechu rušit své okolí, na uších je téměř neucítíte a po chvíli si nebudete jisti, jestli tam ještě pořád jsou. Kromě toho výborně hrají, můžete s nimi bezpečně běhat, na jedno nabití vydrží dle webu výrobce až 7,5 hodiny a z pouzdra je pak rychle dobijete.

Stejně jako všechny stávající modely sluchátek řady Ultra nabízejí i nová Bose Ultra Open Earbuds stále populárnější prostorový zvuk Spatial audio, který umožňuje vnímat zvuk bez potřeby poslechové místnosti vybavené mnoha reproduktory s výrazným vnímáním prostoru.

Díky využití vestavěných pohybových senzorů umí navíc zachovat plnou autentičnost prostoru za všech podmínek. To v reálu znamená, že pokud nahrávka ve formátu 5.1, 7.1. nebo Dolby Atmos obsahuje hlas zpěváka z prostoru před posluchačem a uživatel otočí hlavou doprava, hlas uslyší stále ze stejného místa jako předtím, tedy ze strany.

Uživatelé sluchátek se zpravidla dělí na dva tábory. První nedá dopustit na malá sluchátka do uší a druhý sdružuje příznivce velkých sluchátek přes uši s hlavovým mostem. Obě skupiny mají své důvody, proč preferují právě „to své“ provedení. Bose Ultra Open Earbuds spojují benefity a eliminují nevýhody, kterými oba tábory argumentují. Přesto, že ze svého principu nenabídnou aktivní potlačení ruchů z okolí, při poslechu na vyšší hlasitost na svět kolem sebe téměř zapomenete.

Princip otevřených sluchátek tkví v tom, že zvukovod zůstává průchozí. Zkrátka, reproduktory sluchátek ani žádná jiná část uši neucpává ani nezakrývá. V případě Bose Ultra Open Earbuds jsou sluchátka uchycena na vnější straně ušního boltce pomocí jednoduchého, ale excelentně funkčního a pohodlného klipu, jehož design kombinuje matné a lesklé prvky tak dokonale, že působí téměř jako náušnice. Díky volbě designu a provedení se však hodí pro ženy i muže, lze je nosit zároveň s náušnicemi či brýlemi a vyhovují i těm, kteří nemohou z důvodu nekomfortního pocitu používat běžná malá sluchátka.

Tato sluchátka jsou také velmi vhodným řešením pro využití při handsfree hovorech například v autě. Levé či pravé sluchátko lze využít jako handsfree samostatně a při použití na levém uchu může řidič plně vnímat nejen dopravní dění, ale také všechny zvuky z kabiny.

Přesto, že se jedná o otevřená sluchátka a jejich speciální reproduktory jsou při používání u vstupu do zvukovodu, jejich uživatel neruší ani při maximální hlasitosti své okolí víc, než kdyby poslouchal hudbu pomocí tradičních sluchátek. I když s nimi budete skákat, budou vám bezpečně držet na uších a jejich dlouhodobé používání je ve srovnání se sluchátky typu špunty mimořádně pohodlné.

Ovládání všech důležitých funkcí probíhá pomocí dobře dostupných velkých tlačítek umístěných na levém i pravém sluchátku. Při outdoorovém využití je zajímavá i volitelná možnost automatické úpravy hlasitosti podle intenzity hluku okolí, kterou lze aktivovat pomocí aplikace.

Možná vás po výše uvedených informacích napadne, že sluchátka s popsanou konstrukcí nemohou dobře reprodukovat hudbu s působivými basy. Tento argument zní sice logicky, ale po reálném vyzkoušení pochopíte, že v Bose tohle i díky vlastní technologii Open Audio dobře umí. A navíc, díky využití nejnovějšího čipu Snapdragon umožňují sluchátka využít v kombinaci s Android zařízeními bezztrátové zvukové kodeky.

Otevřená konstrukce Bose Ultra Open Earbuds přináší navíc ještě jednu unikátní možnost. Ve spojení se soundbarem Bose mohou totiž fungovat i jako zadní efektové satelitní reproduktory a zajistit tak velmi působivý prostorový zvuk. Uživatel při tomto nastavení slyší dobře zvuk přicházející z reproduktorů soundbaru a technologie Bose SimpleSync dokáže poslat signál pro zadní reproduktory do sluchátek. Popsaná funkce bude dostupná po očekávané aktualizaci softwaru sluchátek, která probíhá prostřednictvím aplikace Bose Music zcela automaticky bez potřeby zásahu uživatele.

Každé sluchátko Bose Ultra Open Earbuds váží jen přibližně 6 gramů a bezdrátové spojení s telefonem nebo jiným zařízením zajišťuje Bluetooth 5.3. Sluchátka se nabíjejí v designově sladěném ochranném pouzdře, které se vejde pohodlně do kapsy, a v něm vestavěná baterie je dokáže rychle dobít na více než 19hodinový poslech. Pouzdro se dobíjí pomocí konektoru USB-C.

První kusy sluchátek Bose Ultra Open Earbuds jsou na českém trhu k dostání (za 8 990 Kč) i k vyzkoušení už nyní ve čtyřech vybraných prodejnách iSTYLE v Praze na Chodově a v Masaryčce, v brněnské Olympii a v Avionu Ostrava.

Zdroj: Bose

Mohlo by vás zajímat

Reklama