Odolný bluetooth reproduktor Bose po náhodném pádu do vody vyplave

Přední strana a boky modelu zaujmou ocelovou mřížkou s práškovým nástřikem / Bose
Audiosystémy Bose pro reprodukci filmového zvuku jsou už od konce šedesátých let minulého století známy tím, že dokáží z malého těla vytvořit velký zvuk. Za tímto fenoménem stál původně zakladatel značky Amar Bose – profesor na Massachusetts Institute of Technology.

Jeho poznatky z psychoakustiky promítal celá desetiletí do vývoje. Nejnovějším přírůstkem do produktové rodiny Bose je nyní dosud největší Bluetooth reproduktor Bose nesoucí označení SoundLink Max. Nabízí kvalitní zvuk, maximální možnou odolnost a 20 hodin hlasité hudby na jedno nabití.

Na první pohled nevypadá „největší“ Bluetooth reproduktor Bose mohutně. Samotné rozměry však klamou, stejně jako tomu vždy bylo u produktů Bose. Nový SoundLink Max si vypůjčil některé prvky ze soundbarů Bose s prostorovým zvukem.

Jeho základem je speciální kombinace a uložení reproduktorů označené jako Bose Articulated Array, které zahrnuje trojici různě nasměrovaných výškových reproduktorů v kombinaci s dvěma speciálně navrženými basovými pasivními zářiči. Díky tomu nabízí Max vynikající pokrytí celého prostoru nejen přímo před reproduktorem. K tomu přidává velmi přirozený a zároveň působivý zvuk s hlasitostí a čistotou, která překonává jeho velikost.

Bose SoundLink Max je dispozici v černé a světle modré barvě, plně nabitý dokáže přehrávat hlasitě hudbu až 20 hodin a jeho baterie poslouží i jako powerbanka s konektorem USB-C pro dobití smartphonu nebo jiného zařízení.

Design reproduktoru Bose SoundLink Max připomíná trochu zvětšený SoundLink Flex doplněný pohodlným úchytem z barevně sladěného lana. Tomu odpovídá i konstrukce a téměř absolutní odolnost. Přední strana a boky zaujmou ocelovou mřížkou s práškovým nástřikem, všechny ostatní části jsou pokryty silikonovým povrchem, který zajišťuje mechanickou odolnost a prémiový vzhled.

Reproduktor splňuje stejně jako SoundLink Flex nároky specifikace IP67 a vydrží nárazy, působení jemného prachu nebo písku a neublíží mu ani úplné ponoření. Pokud spadne do vody, sám okamžitě vyplave. Kromě toho je odolný vůči korozi a UV záření. Díky tomu je skvělým společníkem, o kterého se nemusíte bát ani na pláži, na lodi nebo během průtrže mračen.

Reproduktor váží 2,13 kg a jeho rozměry jsou 26,5 x 12 x 10,5 cm. Dodávaný úchyt lze snadno odepnout a nahradit samostatně prodávaným popruhem z lana vhodným pro nošení přes rameno.

Díky použitým technologiím a patentovanému digitálnímu zpracování signálu minimalizuje SoundLink Max zkreslení a zajišťuje plný zvuk při poslechu všech hudebních žánrů. Reprodukci lze upravit podle vlastních představ pomocí třípásmového ekvalizéru (basy, středy a výšky) dostupného v aplikaci Bose Music, která umožňuje pohodlné nastavení všech audiozařízení Bose.

Dva reproduktory lze snadno bezdrátově propojit a vytvořit sadu pro stereo poslech. Stejně jakou u svých ostatních Bluetooth reproduktorů výrobce neuvádí často nicneříkající výkon ve wattech. Bose SoundLink Max je potřeba slyšet na vlastní uši.

Pro bezdrátovou reprodukci využívá Bose SoundLink Max technologii Bluetooth 5.3 s podporou kodeků SBC a AAC, což zajišťuje kompatibilitu s téměř všemi Bluetooth zařízeními. Pro dosažení zvuku s vysokým rozlišením využívá reproduktor Snapdragon Sound s nejnovějším adaptivním kodekem Qualcomm aptX.

Snadnější párování s Android zařízeními umožňuje Google Fast Pair a mnohé uživatele potěší také funkce Spotify Tap. V případě potřeby lze Bose SoundLink Max propojit se zdrojem zvuku také pomocí AUX vstupu (3,5 mm stereo jack) a využít například pro reprodukci zvuku z gramofonu, CD nebo MP3 přehrávače či jiného zdroje.

Reproduktor Bose SoundLink Max je na našem trhu nyní dostupný u autorizovaných prodejců Bose za doporučenou koncovou cenu 9 990 Kč. Popruhy přes rameno lze dokoupit samostatně za 1 490 Kč, náhradní rukojeti za 790 Kč.

Zdroj: Bose, BaSys

Mohlo by vás zajímat

Reklama