Dacia má nový rodinný sedmimístný model, jmenuje se Jogger

Nová Dacia Jogger bude uvedena se dvěma motory splňujícími nejnovější emisní normu Euro 6D Full / Dacia
Značka Dacia přichází po malém městském 100 % elektrickém voze (Spring), kompaktním voze (Sandero) a SUV (Duster) s přepracovaným rodinným modelem se 7 místy. Co zájemcům nabídne?

Rodinná a víceúčelová Dacia Jogger si vlastně vzala to nejlepší z každé kategorie, tedy délku karoserie kombi, prostornost interiéru MPV a atributy SUV. Jako správný rodinný vůz nabízí Jogger velmi dobrý poměr cena/prostornost interiéru a víceúčelové využití vozu jako „švýcarského nože“.

Jogger má vertikální přední masku s širokou mřížkou, která je typická pro značku Dacia. Výrazné blatníky, kola v rozích karoserie a spoiler na zadních dveřích dodávají vozu dynamiku.

Svislá zadní světla zajišťují co největší vstup do zavazadlového prostoru a jejich tvar zvýrazňuje široké zadní blatníky a dotváří tak robustní vzhled vozu. Jogger podporuje outdoorový styl střešními lištami, zvýrazněnými podběhy a vysokou světlou výškou (200 mm bez zatížení), proto by se měla přizpůsobit jakémukoliv typu vozovky.

Novinka je vybavena koly o velkém průměru (660 mm) s vysokou bočnicí pneumatiky. Velkorysý rozvor 2,90 m, výška kabiny 912 mm a svislá zadní část (svislá zadní světla, velmi široké zadní dveře, nízko položený práh) přispívají k vnitřní prostornosti, včetně zavazadlového prostoru. Zvětšená délka zadních dveří a boční odsazení na úrovni oken (30 mm) usnadňují nastupování na zadní sedadla. Jogger je se svými 4,55 m nejdelším vozem v nabídce Dacia.

Objem kufru bude 708 litrů VDA při konfiguraci s 5 místy a 160 litrů VDA v konfiguraci se 7 místy. Díky výšce nákladového prostoru (661 mm) a délce zavazadelníku (1 150 mm) mohou rodiny vodorovně převážet dětský kočárek a dětské kolo, aniž by musely odmontovat sedadlo, stačí sklopit jednu sedačku ve 3. řadě.

Sportovci zase mohou převážet kompletní golfovou soupravu, pokud jednoduše vyjmou 3. řadu. Aby se lépe využil prostor a doprava byla bezpečnější, kufr má elastické popruhy a čtyři upevňovací oka. Je zde rovněž zabudována zásuvka na 12 V.

Nová Dacia Jogger bude uvedena se dvěma motory splňujícími nejnovější emisní normu Euro 6D Full. Rodinný vůz představuje zcela nový efektivní a výkonný benzínový motor TCe 110 a nabízí jako alternativu LPG s motorem TCe 100 LPG. Dacia nabízí kompletní sortiment osobních automobilů s dvojím pohonem na benzín a LPG.

Nabídka motorů bude doplněna verzí hybrid až od roku 2023. Zahájení objednávek se plánuje na listopad 2021 a k dispozici u dealerů bude od února 2022. Cena modelu by se měla pohybovat pod hranicí 15.000 Euro (cca 380.000 Kč).

Zdroj: Renault

Mohlo by vás zajímat

Reklama