Prostorný elektrický sedan Mobilize Limo přijede již příští rok

 
Další 1 fotografie v galerii
Mobilize Limo bude vybaven 100 % elektrickým motorem s výkonem 110 kW (150 koní) / Renault
Nový elektrický sedan Limo automobilky Renault přináší odpověď na požadavky řidičů na vozidla s nulovými emisemi, která jsou stylová i prostorná, pohodlná i ekonomická. Navíc s dostatečným dojezdem přibližně v řádu 450 kilometrů a tichým provozem.

Limo bude mít délku 4,67 m, šířku 1,83 m a výšku 1,47 m. Rozměry se tak bude blížit modelům ze segmentu D. Jedná se o 4dveřový sedan, který je elegantní s krátkou kapotou a střechou směřující dolů.

Novinka bude nabízena ve třech zákazníky nejvíce vyhledávaných barvách karoserie (Metallic Black, Metallic Grey, Glossy White). Přístrojová deska bude obsahovat dva displeje v širokém pásu v horní části: jeden 10,25palcový displej pro kombinaci digitálních údajů a další 12,3palcový dotykový displej uprostřed přístrojové desky pro multimediální funkce.

Sedadlo řidiče má elektrické nastavení v 8 směrech (4 směry pro sedadlo spolujezdce) a volant nastavitelný jak výškově, tak podélně s cílem nabídnout ideální polohu pro řízení pro všechny typy postav řidičů. V přední části vozidla, mezi sedadly, se nachází chlazený úložný prostor.

Díky rozvoru v délce 2,75 m nabízí Mobilize Limo dostatečný interiér pro cestující na zadních sedadlech, zejména s prostorem pro kolena 288 mm, což odpovídá vozidlům z vyšší kategorie. Přístup na zadní sedadla je rovněž usnadněn širokým otvíráním dveří.

Na zadních sedadlech mohou pohodlně sedět, zejména díky rovné podlaze, tři osoby. Na sklopné loketní opěrce uprostřed jsou 2 otvory na nápoje. Cestující na zadních sedadlech mají rovněž k dispozici dvě USB zásuvky umožňující připojit si chytrý telefon nebo tablet. Ze zadních sedadel je rovněž možné ovládat hlasitost rádia a také nastavitelné ventilátory pro upravení proudění vzduchu a světla na čtení.

Zavazadlový prostor má objem 411 litrů a praktickou délkou pro nakládání velkých zavazadel. Pod podlahou kufru se nachází dojezdové rezervní kolo.

Co se týká motorizace, tak Mobilize Limo bude vybaven 100 % elektrickým motorem s výkonem 110 kW (150 koní) a točivým momentem 220 Nm. Limo zrychluje podle údajů výrobce z 0 na 100 km/h za 9,6 sekund a jeho maximální rychlost je omezena na 140 km/h. Řidič si může vybrat mezi třemi režimy řízení (eko, normal a sport). V menu vozidla si může také zvolit tři úrovně intenzity rekuperačního brzdění.

Ve vozidle Mobilize Limo bude kapalinou chlazená lithium-iontová baterie s kapacitou 60 kWh. Umožňuje vozidlu ujet mezi dvěma nabitími přibližně 450 km (probíhá homologace cyklu WLTP). 

Mobilize Limo je kompatibilní se všemi nejběžnějšími typy AC a DC nabíjení, což znamená, že je možné ho připojit do všech veřejných nabíjecích stanic a do domácích zařízení typu Wallbox. Je také možné nabíjet z obyčejné síťové zásuvky. S rychlým nabíjením je možné dosáhnout dojezdu 250 km již za pouhých 40 minut.

Zdroj: Renault

Mohlo by vás zajímat

Reklama