Škoda Auto odhalila první skici nového vozu Slavia

 
Další 1 fotografie v galerii
Skica zobrazuje úzkou příď se širokou šestihrannou maskou chladiče / Škoda Auto
Po modelu Kushaq představí Škoda Auto v tomto roce ještě druhý vůz své modelové ofenzívy, určený pro indický trh. Nová Škoda Slavia rozšíří paletu sedanů české automobilky o další model ze segmentu A0.

Vůz nabízí na svou kategorii dostatečně velkorysý prostor a dva výkonné a úsporné motory TSI. Součástí rozsáhlé bezpečnostní výbavy je až šest airbagů a mnoho asistenčních systémů. Koncern Volkswagen investuje do projektu INDIA 2.0, za který zodpovídá společnost Škoda Auto, celkem jednu miliardu eur.

První ze dvou designových skic ukazuje přední a boční linii modelu Slavia. Název odkazuje na počátky společnosti Škoda Auto a na první jízdní kola, které zakladatelé společnosti Václav Laurin a Václav Klement prodávali od roku 1896 v Mladé Boleslavi.

Skica zobrazuje úzkou příď se širokou šestihrannou maskou chladiče. Ta zasahuje až k úzkým, ostře řezaným předním světlometům s linkou denního svícení ve tvaru písmene L. Rozpoznat lze také dlouhý rozvor a siluetu vozu připomínající kupé. Nad předními blatníky se nachází výrazná plaketa s nápisem Škoda.

Druhá skica odhaluje záď nového vozu Škoda Slavia. Vzhled sedanu charakterizuje linie střechy, která klesá směrem dozadu a plynule přechází do víka zavazadlového prostoru, na kterém se nachází typický nápis Škoda. Šíři vozu zdůrazňuje zadní nárazník s chromovanou lištou a integrované odrazky po stranách nárazníku. Dvoudílná zadní světla s typickou grafikou ve tvaru písmene C zasahují až do pátých dveří.

Škoda Slavia je postavena na platformě MQB-A0-IN, která se vyvíjí a vyrábí přímo v Indii a splňuje nové, přísnější bezpečnostní a emisní indické normy. Stejně jako v případě již úspěšně uvedeného modelu Kushaq probíhal i vývoj nového sedanu v Technologickém centru společnosti Škoda Auto Volkswagen India v Púně. Samotná výroba probíhá z 95 % lokálně v Indii.

Zdroj: Škoda Auto

Mohlo by vás zajímat

Reklama