Nový model ID.5 je první elektrické SUV kupé značky Volkswagen

Zavazadlový prostor má objem až 549 litrů / Volkswagen
Volkswagen rozšiřuje na své „cestě k nulovým emisím" rodinu ID. o nový model ID.5. Elegantní elektricky poháněné SUV kupé disponuje novým ID.Softwarem 3.0, který přináší mimo jiné vylepšený nabíjecí výkon a hlasové ovládání.

Nové elektricky poháněné SUV kupé značky Volkswagen působí skutečně stylově. Charakteristická technologie LED se světelnými liniemi na přídi a zádi nezaměnitelně prozrazuje, že je ID.5 členem rodiny ID.

Elektricky poháněné SUV kupé se od modelu ID.4 odlišuje mimo jiné nově navrženým nárazníkem, lakovaným obložením dveří a novou linií střechy. Výrazný design kupé je snadno rozpoznatelný.

ID.5 GTX má ještě dynamičtější vzhled díky většímu otvoru pro přívod vzduchu, sériově dodávaným světlometům IQ.Light-LED Matrix s inteligentními dálkovými světly a zadním svítilnám LED 3D.

Manažer jízdní dynamiky síťově propojuje regulační systémy pohonu a podvozku. Nejlepší možnou jízdní dynamiku zajistí na přání dodávaný podvozek DCC s adaptivními tlumiči. V provozním režimu D využívají modely ID.5 a ID.5 GTX funkci plachtění, v modu B rekuperaci kinetické energie.

Navzdory designu ve stylu kupé nabízí ID.5 na sedadlech vzadu jen o 12 mm méně prostoru pro hlavu než Volkswagen ID.4. Dlouhý rozvor náprav, 2766 mm, umožnil vytvořit stejně prostorný interiér, jaký nabízí o třídu větší SUV.

Zavazadlový prostor má objem až 549 litrů. Materiály čalounění se liší v závislosti na variantě interiéru. Na přání dodávaná Top sportovní sedadla zdobí perforovaná loga ID. v horní části opěradla.

Nový model ID.5 i sportovní vrcholná verze ID.5 GTX s pohonem všech kol a dvěma elektromotory se vyrábí v závodě Cvikov. Při 100% nabíjení zelenou elektrickou energií mohou tyto vozy jezdit již dnes s téměř neutrálním vlivem na klima.

Volkswagen nabízí v rámci programu We Charge nejrychleji rostoucí ekosystém pro komfortní, síťově propojené a trvale udržitelné nabíjení. Součástí tohoto ekosystému je již cca 250 000 nabíjecích přípojek v celé Evropě. Prostřednictvím sériově dodávaného kabelu Mode 3 lze elektricky poháněné SUV kupé nabíjet střídavým proudem a výkonem až 11 kW i na cestách. Na rychlonabíjecích stanicích lze u vozů se sériovou výbavou využívat nabíjecí výkon až 135 kW.

Moderní digitální přístrojová deska nabízí nový koncept ovládání. Displej řidiče a displej multimediálního systému s vysokým rozlišením zaujme kvalitou zobrazování. Inovativní Head-up displej s rozšířenou realitou, dodávaný na přání, promítá dodatečné informace do zorného pole řidiče.

Nový ID. Software 3.0 zlepšuje mimo jiné hlasové ovládání hovorovým jazykem („Ahoj ID."). Hlasové ovládání je učenlivé a v režimu online využívá přístup k informacím v cloudu.

Příjemnou atmosféru za tmy dotváří dekorační osvětlení, dodávané na přání s až 30 barvami světla. Služby We Connect Services poskytují řidiči dopravní zpravodajství online v reálném čase, aktualizace mapových podkladů online, informace o nabíjecích stanicích, webové rádio a mnoho dalších funkcí.

Elektricky poháněné SUV kupé značky Volkswagen má vnější délku 4599 mm (ID.5 GTX: 4582 mm) a na český trh vstoupí na jaře roku 2022. V modelu ID.5 obstarává pohon elektromotor uložený vzadu. V modelu ID.5 GTX tvoří pohon všech kol jeden elektromotor na přední nápravě a jeden elektromotor na zadní nápravě.

Zdroj: Volkswagen

Mohlo by vás zajímat

Reklama