Česká auta jsou pátá nejstarší v Evropě, stárnutí zpomalují firmy

V loňském roce se podle SDA vyšplhal průměrný věk osobních aut v tuzemsku na 15,6 let / Pixabay
Česká osobní auta loni opět zestárla, na průměrných 15,6 let. Tuzemský vozový park je tak pátý nejstarší v Evropě, předhání nás sousední Slovensko, ale také Chorvati, Maďaři, Poláci a Litevci.

Vyplývá to z posledních dat Svazu dovozců automobilů a Evropské asociace výrobců vozů (ACEA). Výrazný podíl na tom má také skladba dovážených ojetin, z nichž je více než polovina starších 10 let a více než pětina starších 15 let.

Stáří vozového parku se neustále zvyšuje. Za posledních 10 let se průměrné stáří vozů zvýšilo o 3 roky. Stárnutí aut v Česku ale zpomalují firemní flotily a vozy na operativní leasing, u kterých v průměru dochází k obnově po 5,6 letech.

V loňském roce se podle Svazu dovozců automobilů (SDA) vyšplhal průměrný věk osobních aut v tuzemsku na 15,6 let, což je v porovnání s posledními daty z Evropské asociace výrobců vozů (ACEA) o téměř čtyři roky více, než je evropský průměr. 

Stárnutí českých aut ale zpomalují firmy. Podle průzkumu Arval Mobility Observatory české firmy své vozy provozují v průměru 5,6 let, než je dají do prodeje nebo vrátí zpět leasingové společnosti, přičemž evropský průměr činí 4,9 let.

„České firmy jsou konzervativní a své vozy neradi mění. I přes menší obnovu svých flotil v porovnání se zahraničím se ale tuzemské fleety výraznou měrou podílejí na omlazování českého vozového parku, neboť tvoří 76 % všech registrací nových vozidel. Tyto vozy jsou o více než dvě třetiny mladší, než je celorepublikový průměr,“ komentuje současný trend Aleš Polák, generální ředitel společnosti Arval, která poskytuje operativní leasing vozů.

Přestože české vozy za posledních 10 let zestárly v průměru o dva a půl roku, meziroční nárůst průměrné délky provozu českých aut není dramatický. Meziročně se průměrné stáří českého vozového parku zvýšilo jen o 3 měsíce. Výrazný podíl na nižším nárůstu doby provozování českých aut má i rostoucí poptávka po operativním leasingu, který zajišťuje častější obnovu provozovaných vozů.

„Zájem o operativní leasing vozů významně roste. U firemních zákazníků z velkých společností se v současnosti jedná o druhý nejčastější způsob financování vozového parku hned po nákupu za hotové, jehož podíl navíc každoročně klesá. Rekordní nárůst poptávky jsme loni zaznamenali u malých firem, živnostníků a soukromých osob, u kterých nárůst zájmu dosáhl meziročně 60 %,“ říká Aleš Polák z Arvalu.

Zdroj: SDA

Mohlo by vás zajímat

Reklama