Nový hybrid Renault Austral zaujme moderním sportovním designem

 
Další 2 fotografie v galerii
Novinka disponuje tradičními zákonitostmi SUV: předními a zadními kryty podvozku a výraznou světlou výškou / Renault
Interiér nového modelu Austral nabízí pohodlí hodné rodinných modelů, jeho velká kola (až 20 palců) zdůrazňují jeho "svalnatou" siluetu s linií kapoty blízko podběhů kol.

Jinak novinka disponuje tradičními zákonitostmi SUV: přední a zadní kryty podvozku, kontrastní boční a spodní ochranné lišty, výrazná světlá výška (170 mm) a nechybí podle webu automobilky Renault vysoká hrana bočních oken pro lepší ochranu cestujících.

Centrem prostorné kabiny nového vozu je displej OpenR, kombinující zobrazování údajů palubní desky se zobrazováním navigace a multimédií. Jeho dva displeje o úhlopříčce 12 palců, k nimž se přidává 9,3palcový head-up displej, tvoří celkovou plochu téměř 1 000 cm čtverečních pro zážitek z intuitivního, komplexního a propojeného řízení.

Austral je vybaven 32 asistenty řízení, jízdními režimy MULTI-SENSE a 4CONTROL Advanced - nejnovějším systémem řízení všech čtyř kol, vyvinutým značkou Renault. 

Nový Austral, stavěný jako první vůz Renault na platformě CMF-CD třetí generace, nabízí silnější a účinnější verzi systému E-Tech „Full hybrid“ a dva benzínové pohony „Mild hybrid“ 48V a 12V. 

Kompaktní reflektory v sobě mají až 7 high-tech diodových modulů, schopných přizpůsobovat rozložení světla. Toto multifunkční osvětlení je nabízeno ve třech verzích: LED Pure Vision, LED Adaptative Vision a LED Matrix Vision s dynamickými blinkry.

Zadní světla pak mají rovněž tvar C a spolu s logem Renault vytvářejí protáhlou světelnou signaturu, prodlouženou po obou stranách zavazadlového prostoru.

Zasatvit se musíme ještě krátce u displeje OpenR, který byl poprvé použitý u modelu Megane E-Tech Electric. Je totiž jedním z největších displejů na automobilovém trhu. Jako základní součást kabiny nového modelu Austral, ve tvaru obráceného L, kombinuje digitální přístrojovou desku a multimediální displej na středové konzole. Tyto dvě spojené součásti tvoří nepřehlédnutelnou jednolitou velkou plochu.

Objednávky nového Renaultu Austral se rozeběhnou ve druhé polovině roku 2022 a prodej vozu pak na přelomu r. 2022/2023.

Zdroj: Renault

Mohlo by vás zajímat

Reklama