Nové celoroční pneumatiky AllSeasonContact s minimálním valivým odporem

Pneumatika AllSeasonContact spojuje vlastnosti letních a zimních prémiových pneumatik / Pixabay
Continental uvádí na trh pneumatiky AllSeasonContact s valivým odporem třídy A – nejlepší možnou hodnotou v rámci energetických štítků EU.

Čtyři z pěti rozměrů jsou označeny symbolem XL a zvládají tak větší zatížení. Tato kombinace dělá podle výrobce z pneumatiky AllSeasonContact ideální variantu také pro elektromobily, protože unesou vyšší průměrnou zátěž a prodlužují dojezd vozidla.

Společnost Continental představuje celoroční pneumatiky AllSeasonContact s valivým odporem třídy A v pěti rozměrech, které se dají použít pro delší dojezd oblíbených elektrovozů, jako jsou Hyundai Kona Electro, Kia e-Niro, Peugeot e-2008 a Opel Mokka-e.

U nového modelu se vývojářům podařilo snížit množství použitého materiálu, a ještě výrazněji optimalizovat valivý odpor směsi. Všechny tyto změny významně snižují deformaci pneumatiky a snižují energetické ztráty, které jsou hlavní příčinou valivého odporu.

„Jsme přesvědčeni, že absolutně univerzální pneumatika pro všechny elektrické automobily neexistuje. Namísto toho jsme více než deset let pracovali na dalším vývoji našeho portfolia, aby splňovalo náročné požadavky elektromobilů a zároveň dokázalo trvale snižovat emise aut se spalovacím motorem,“ uvádí Andreas Schlenke, vývojář pneumatik ve společnosti Continental. „Jsme hrdí na to, že jsme jedním z prvních výrobců pneumatik, který získal hodnocení valivého odporu u celoročních pneumatik třídy A. To vše bez jakýkoliv kompromisů v bezpečnosti. Věřím, že i tento krok přispěje k dalšímu růstu oblíbenosti celoročních pneumatik u našich zákazníků,“ dodává Magda Nagy, ředitelka divize Marketing, Continental Barum s.r.o. Většina portfolia Continental AllSeasonContact má navíc už nyní velmi dobré hodnocení valivého odporu třídy B.

Pneumatika AllSeasonContact spojuje vlastnosti letních a zimních prémiových pneumatik společnosti Continental. Německý magazín AutoBild ji v testu celoročních pneumatik z roku 2020 označil jako „ukázkovou“ díky jejím univerzálním schopnostem a dobrému poměru cena-výkon.

Nízký valivý odpor má pozitivní účinky i na vozidla se spalovacími motory. Snižuje emise CO2, spotřebu, a v důsledku i náklady na provoz. Správci vozových parků mohou díky použití celoročních pneumatik ušetřit i za náklady na výměnu a skladování pneumatik. Nové velikosti AllSeasonContact se hodí i pro modely oblíbených firemních vozů, jako jsou Volkswagen Passat (Elegance, GTE) a Škoda Superb (Style, Premium Edition).

Zdroj: Continental

Mohlo by vás zajímat

Reklama