Za nejlepší luxusní SUV střední třídy byl zvolen Lexus NX

První plug-in hybridní elektrický pohon Lexus garantuje vysokou provozní hospodárnost / Lexus
Nový Lexus NX získal v soutěži nových vozů magazínu Auto Express za rok 2022 první místo v kategorii Nejlepší luxusní SUV střední třídy.

Model zaujal odborníky z časopisu Auto Express hlavně kvalitou plug-in hybridního provedení (novinka s označením NX 450h+).

„Lexus výrazně posunul schopnosti NX, postavené na všestranné podvozkové platformě GA-K a překonává i řadu luxusních německých konkurentů,“ říká Steve Fowler, šéfredaktor magazínu Auto Express.

S odkazem na desítky let zkušeností značky Lexus s technologiemi elektrifikovaných pohonů poukázal na elektrický dojezd tohoto modelu až 75 kilometrů.

První plug-in hybridní elektrický pohon Lexus garantuje vysokou provozní hospodárnost i po vybití baterie. NX 450h+ na rozdíl od konkurenčních modelů, které standardně přepínají na spalovací motor, automaticky přechází na hybridní pohon s autonomním dobíjením.

„Naším cílem v případě zbrusu nového NX bylo definovat nový budoucí směr značky a našich produktů ve Velké Británii, kde spojujeme bohaté zkušenosti s elektrifikovanými pohony a pečlivě je slaďujeme s tím, po čem naši zákazníci nejvíce volají,“ říká Chris Hayes, ředitel značky Lexus ve Velké Británii.

„Tento přístup společně s naším zaměřením na řemeslné zpracování takumi a principy pohostinnosti Omotenashi se promítne i do našich SUV – zcela nového RX a čistě elektrického RZ – které uvedeme ještě v tomto roce,“ dodává Hayes.

Zdroj: Auto Express, Lexus

Mohlo by vás zajímat

Reklama