Nejmenší systém ABS na světě zvýší bezpečnost elektrocyklistiky

Nesprávné brzdění je jednou z hlavních příčin nehod cyklistů / Bosch
Správná technika brzdění je důležitým základem bezpečnosti jízdy na silnicích i trailech. S novým ABS pro Chytrý Systém zajišťuje Bosch eBike Systems lepší brzdění na jakémkoli povrchu.

už se jedná o jízdu městem na eCargo nebo náročné traily na eMTB je nový systém Bosch eBike ABS s brzdovými komponenty MAGURA navržen tak, aby splňoval požadavky různých typů eBiků, a mohl tak ještě účinněji snižovat nehodovost.

Nesprávné brzdění je jednou z hlavních příčin nehod cyklistů. „Přední brzda má zásadní význam pro zkrácení brzdné dráhy jízdního kola. Mnoho lidí se jejímu použití však vyhýbá, protože se bojí pádu kvůli silnému brzdnému účinku,“ říká Claus Fleischer ze společnosti Bosch eBike Systems.

„Systém ABS Bosch eBike tomu cíleně čelí tím, že výrazně snižuje riziko pádu a přepadnutí přes řídítka.“ Pokud by všechna elektrokola byla vybavena spolehlivým systémem ABS, bylo by možné každoročně zmírnit následky až 29 % všech nehod, které se staly při jízdě na elektrokole, nebo jim zcela zabránit. Vyplývá to ze studií nehodovosti provedených společností Bosch.

S novým ABS představuje eBike Systems nejmenší systém ABS na světě vyvinutý na základě technologie pro motocykly. To znamená, že výrobci elektrokol mohou poprvé vybavit všechny typy svých produktů optimalizovanou technologií brzdového asistenta Bosch. Řídicí jednotka nového systému ABS Bosch eBike je o 77 % menší a o 55 % lehčí než její předchůdce a díky integraci do celkového systému nenápadně zapadá do designu elektrokola.

Nový systém ABS eBike nabízí různé režimy, z nichž každý je navržen tak, aby vyhovoval požadavkům na brzdění v závislosti na typu elektrokola a vlastnostech povrchu. Majitelé elektrokol eCargo Bike s režimem ABS Cargo se mohou spolehnout na rychlé a bezpečné zabrzdění a udržení dráhy i při plném zatížení.

Režim ABS Touring je vhodný pro jízdy na elektrokole eCity Bike po městě, které se vyznačují měnícím se povrchem vozovek, přechody pro chodce a semafory, nebo pro víkendové výlety do přírody na trekovém eBiku.

Režim ABS Allroad byl vyvinut speciálně pro jízdu v lehkém terénu, aby se cyklisté na horských elektrokolech mohli bezstarostněji a bezpečněji věnovat své vášni na šotolinových a lesních cestách. Konečně režim ABS Trail, vyvinutý společně se sportovci, je určen sportovně založeným cyklistům, kteří hledají nové a nové výzvy na náročných trailech a ve složitém terénu.

ABS Trail jim pomáhá jezdit v nečekaných situacích, jako je prudší svah nebo nepřehledná zatáčka, předvídavěji, kontrolovaněji a soustředěněji. Tímto způsobem mohou eBikeři ještě více zdokonalit svou techniku jízdy, a zvýšit tak svou výkonnost na trailech, přičemž zároveň pojedou bezpečněji. Pokud jezdíte po šotolinových nebo asfaltových cestách, můžete v aplikaci eBike Flow nebo na displeji Kiox 300 snadno přepnout z režimu ABS Trail na ABS Allroad.

Zdroj: Bosch

Mohlo by vás zajímat

Reklama