Nejspolehlivějšími značkami podle Consumer Reports jsou Toyota a Lexus

Corolla s hybridním pohonem obsadila první příčku v žebříčku spolehlivosti modelů se ziskem 93 bodů / Toyota
V novém žebříčku spolehlivosti značek automobilů, který sestavila společnost Consumer Reports, se Toyota a Lexus umístily na prvním a druhém místě. Toyota se posunula z loňského druhého na první místo a získala 72 bodů.

Lexus zaujal druhou pozici, jen o zlomek bodu za Toyotou. Třetí je potom BMW, následuje Mazda a Honda.

Consumer Reports je největší spotřebitelská organizace v USA a díky své nezávislosti a propracované metodice je hlavním zdrojem informací o kvalitě výrobků dostupných na americkém trhu.

Corolla Hybrid je lídrem v oblasti spolehlivosti

Toyota Corolla s hybridním pohonem obsadila první příčku v žebříčku spolehlivosti modelů se ziskem 93 bodů. V uplynulých 12 měsících potvrdili řidiči vozu Corolla Hybrid nejvyšší úroveň spolehlivosti všech hlavních součástí vozu, včetně pohonného ústrojí, podvozku, konstrukce karoserie, brzd, klimatizace nebo elektronických systémů.

Podle hodnocení Consumer Reports jsou silnými stránkami Corolly Hybrid úsporná jízda, hladké a stabilní řízení a snadné ovládání systémů vozu.

Lexus GX jako nejspolehlivější prémiový model

Jako druhý se v žebříčku spolehlivosti americké organizace zastupující zájmy spotřebitelů umístil terénní Lexus GX. Model získal 91 bodů ze 100 možných a jeho uživatelé během 12 měsíců hlásili pouze sporadické problémy s komunikačními a zábavními systémy. Lexus GX je velké terénní SUV se třemi řadami sedadel a motorem V8 o objemu 4,6 litru. Na evropském trhu není v nabídce.

Pět modelů Toyoty a Lexus v Top 10

Polovinu z deseti nejspolehlivějších modelů dostupných pro americké řidiče tvoří vozy Toyota a Lexus. Kromě Corolly Hybrid a Lexusu GX se na čtvrté pozici ocitla Toyota Prius, která získala 89 bodů. Benzínová Corolla dostala 81 bodů a umístila se na sedmé příčce. Desátý je Prius Prime (v Evropě jako Plug-in Hybrid), ohodnocený v žebříčku Consumer Reports 77 body.

Lexus NX Hybrid – nejspolehlivější hybridní SUV

Consumer Reports vyzdvihuje hybridní SUV jako jednu ze tří nejlepších tříd vozidel z hlediska spolehlivosti. Lídry v této kategorii jsou Lexus NX Hybrid, Toyota Highlander Hybrid a Toyota Venza Hybrid.

V průzkumu spolehlivosti Consumer Reports mohly vozy získat 0 až 100 bodů. Většina vozidel získala 41 až 60 bodů. Organizace každoročně shromažďuje od svých předplatitelů informace o problémech, které měli se svými vozidly v uplynulých 12 měsících. V posledním vydání získala údaje o více než 300 000 vozidlech z let 2000 až 2022.

Consumer Reports bere v úvahu 17 aspektů, od drobných nedostatků, jako jsou skřípající brzdy nebo rozbité obložení interiéru, až po závažné problémy, jako jsou mimozáruční opravy převodovky nebo problémy s pohonem všech kol. Každému typu problému je v celkovém skóre přiřazena příslušná váha tak, aby výsledné skóre odpovídalo spolehlivosti každého vozidla.

Zdroj: Consumer Reports, Toyota

Mohlo by vás zajímat

Reklama