Na pražské výstavě jsou k vidění historické vozy Laurin & Klement

S vystavenými historickými auty se můžete i vyfotit v dobových kostýmech / Škoda Auto
Již v pondělí 6. března 2023 byla v obchodním centru Arkády Pankrác zahájena výstava historických automobilů a motocyklů značky ŠKODA.

Přehlídka několika desítek modelů z historie slavné tuzemské automobilky bude na Pankráci dle webu OC Arkády k vidění až do 26. března 2023.

Dechberoucí laurinky s více než stoletou historií, motocykly či jízdní kolo, ale také závodní speciály ze světa motorsportu upoutají pozornost všech návštěvníků, které doplní bohatý doprovodný program. 

A na co se mohou návštěvníci centra Arkády Pankrác mezi 6. a 26. březnem 2023 těšit? K vidění bude několik desítek vozů a motocyklů, a to jak ze sbírky historických vozidel rodiny Samohýlů ve Zlíně v čele s modely Voiturette A z roku 1905 nebo laurinkou hraběte Kolowrata z roku 1907, tak na automobily ze Škoda Muzeum v Mladé Boleslavi. 

“Když jsem byl osloven spolupracovat na této akci, tak jsem neváhal a hned se do toho pustil a začal sestavovat seznamy aut a motocyklů, které na výstavy zapůjčíme. Věřte mi, že vybrat téměř ze sta nasbíraných exponátů ŠKODA - Laurin & Klement, bylo horší, než ke každému autu napsat jeho příběh. Vyzdvihnul bych určitě model L&K G z roku 1909, kterým můj otec Alois podnikl společně s Eliškou Junkovou jízdu na 60. výročí závodu Targa Florio či spanilou jízdu ke 100. výročí Monte Carla. Vystavu v Arkádách si určitě nenechte ujít a věřím, že se i osobně potkáme, protože budu pravidelně chodit kontrolovat svá auta," dodává sběratel Ladislav Samohýl. 

Pro zájemce, kteří se chtějí vyfotit v dobových kostýmech s vystavenými historickými auty, bude připraven dobový ateliér, ze kterého si mohou odnést právě pořízené fotografie. Na tento ateliér se můžete těšit již v sobotu 18. března 2023.

Zdroj: OC Arkády Pankrác

Mohlo by vás zajímat

Reklama