Autokamera Mio MiVue 935W má noční vidění i pokročilý parkovací režim

Novinkou je funkce upozorňování před úsekovým měřením, na jeho začátku, v jeho průběhu a při jeho skončení / Mio Technology
Nová autokamera MiVue 935W WiFi GPS zobrazuje vzdálenost a čas (vteřiny) k rychlostní kameře (radary), upozorňuje i na kamery hlídající přejezd na červenou (křižovatky, semafory).

Model MiVue 935W poskytuje dle webu výrobce 4K Ultra HD rozlišení, což představuje 3840 pixelů na šířku a 2160 pixelů na výšku. To je ekvivalent ke dvěma 1080P obrazovkám, má tedy čtyřikrát vyšší hustotu pixelů než rozlišení 1080P.

Technologie Mio Night Vision zase zajištuje díky objektivu s vysokou světelností a sestavě skleněných čoček dosažení plynulých a jasných záznamů i za zhoršených světelných podmínek.

Režim 2.5K 1440P/Auto HDR automaticky přepíná snímač obrazu mezi dnem a nocí pro dosažení lepšího videa. Díky této technologii kamera zachytí více snímků v rychlém sledu pomocí různých hodnot expozice, poté zkombinuje několik snímků a vytvoří jeden optimální snímek. Zvládá pracovat se širokou škálou světelných podmínek ve scéně tak, aby bylo dosaženo co nejlepšího možného zobrazení objektů v jasných i tmavých oblastech záznamu.

Když je motor automobilu vypnutý, MiVue 935W se přepne do inteligentního parkovacího režimu. Pokud senzory detekují náraz a/nebo pohyby v blízkosti přední části vozidla, automaticky se aktivuje nahrávání. To pomáhá shromažďovat důkazy, i když nejste ve vozidle (vyžaduje trvalé napájení kamery, např. díky Mio SmartBox III).

Novinkou je i praktická funkce upozorňování před úsekovým měřením, na jeho začátku, v jeho průběhu a při jeho skončení. Poskytuje tak informace o aktuální a průměrné rychlosti vozu a rychlostním omezení v úseku, a navíc čas a metráž zbývající do konce úseku. Řidič tak může upravit rychlost daleko dříve, než na jeho konci a přispět tak k plynulosti dopravy.

Díky upozornění v dostatečné vzdálenosti a v závislosti na rychlosti vozu bude řidič navíc vždy vědět, jak rychle může jet, jde o patentovanou funkci Smart Alert – čím rychleji řidič jede, tím dříve ho kamera upozorní. 

Zálohování a přenos videa je možný i do chytrého telefonu, a to díky aktualizované aplikaci MiVue PRO přímo od výrobce. Ta slouží také pro aktualizace autokamery, zejména radarů a případně nového firmwaru autokamery (technologie WIFI OTA).  

Díky integrovanému GPS modulu zaznamenává autokamera Mio rychlost jízdy, přesnou polohu a čas (razítko ve videu lze případně vypnout). Zajišťuje i automatickou kalibraci času a polohy, a to i po delší době mimo provoz. Model Mio MiVue 935W je již v prodeji, a to za 3090 Kč.  

Zdroj: Mio Technology

Mohlo by vás zajímat

Reklama