Nová aplikace vám prozradí, kde najdete nejbližší poštovní schránku

Posílání skutečných dopisů má stále své nezaměnitelné kouzlo / Pixabay
Dokonce i v dnešní době elektronické komunikace je občas nutné opustit svět moderních technologií a svěřit určité záležitosti osvědčenému papíru. Pak vám možná přijde vhod nová aplikace "Mapa poštovních schránek".

Přestože postupně dochází k přirozenému úbytku listovní komunikace, Česká pošta například ještě v roce 2013 jen na území Ostravy vybrala z poštovních schránek přes 60 000 dopisů.

Dosud pohodlná služba pro zjištění polohy nejbližší schránky prakticky neexistovala. Dostupná řešení buď umožňovala pouze textové vyhledávání bez mapového zobrazení, nebo obsahovala jenom malou část existujících schránek.

Služba umí v mapě zobrazovat poštovní schránky ze seznamu schránek České Pošty. V součané době zobrazuje pouze ty, které mají v datovém souboru vyplněnou přesnou polohu pomocí souřadnic. Takových schránek je v seznamu zhruba 85%.

Díky napojení na Mapy.cz si můžete zobrazit Panorama (snímky z místa) a schránku si přesně najít pomocí virtuální procházky ulicí. Stačí kliknout na schránku v mapě a úplně vpravo prokliknout na ikonku fotoaparátu.

Služba je responzivní, aby bylo možné použít ji pohodlně i na cestách na mobilním telefonu. "Pro všechny zájemce je k dispzici zcela zdarma," dodává autor projektu Adam Kučera.

Mohlo by vás zajímat

Reklama