Minimalizovat náklady na elektřinu a co nejlépe hospodařit s energií umožní domácí bateriový systém

Systém tvoří až šest bateriových jednotek, každá s výkonem 3,3 kWh / Siemens
Již od března 2019 začala společnost Siemens dodávat i na tuzemský trh akumulátorový systém "Junelight Smart Battery" určený pro domy s vlastní výrobou z obnovitelných zdrojů.

Lithium-iontové úložiště kombinuje inteligentní a bezpečný energetický management s moderním designem. Díky systému mohou majitelé domů, které jsou vybavené například fotovoltaickými panely, co nejlépe hospodařit s vyrobenou energií, minimalizovat vlastní náklady na elektřinu a dlouhodobě přispívat ke snižování emisí oxidu uhličitého.

Junelight Smart Battery koordinuje postupy prediktivního nabíjení a vybíjení v závislosti na prognóze výkonu fotovoltaického systému podle počasí a individuálního profilu spotřeby domácnosti. To znamená, že baterie je plně nabitá pouze v dobách s přebytkem fotovoltaické energie, čímž se minimalizují ztráty.

Pomocí mobilní aplikace Junelight Smart App lze všechny energetické toky – od výroby, přes skladování, až po spotřebu a distribuci v síti – vždy sledovat v reálném čase. Skladovací kapacitu je možné kdykoliv flexibilně přizpůsobit individuálním potřebám, a to až do 19,8 kWh.

Systém Junelight Smart Battery tvoří až šest bateriových jednotek, každá s výkonem 3,3 kWh. Systém umožňuje časově neomezenou modulární expanzi – počet jednotek lze pružně přizpůsobit změnám v chování spotřebitelů, například po připojení tepelného čerpadla nebo kvůli nabíjení elektrických vozidel.

Standardní hardware Junelight Smart Battery je vybaven všemi příslušnými připojeními pro budoucí funkční rozšíření, například pro nové funkce aplikace nebo funkce zahrnující inteligentní řízení spotřeby. Systém umožňuje snadné postupné rozšiřování prostřednictvím aktualizací softwaru.

Mohlo by vás zajímat

Reklama