Swimplaces: Největší databáze přírodního koupání v ČR na platformě Mapotic

Lidé zmapovali pomocí aplikace zatím celkem 822 rybníků a 348 lomů / Swimplaces
Mapovací projekt vznikl v roce 2011 jako nápad horkého léta s cílem dát dohromady společné tipy několika kamarádů na přírodní koupací místa. Od té doby se "Kde se koupat" postupně rozrostlo i mimo Českou republiku

V současnosti si již aplikaci stáhlo přes 60 tisíc lidí. Rekord drží zatím léto 2015, kdy za jeden den web či aplikaci využilo přes 20 tisíc koupání chtivých uživatelů.

Lidé zmapovali pomocí aplikace zatím celkem 822 rybníků, 348 lomů, 155 pískoven a 74 termálních pramenů a přes tisíc veřejných koupališť a bazénů, ke kterým doplnili tisíce fotografií, hodnocení a komentářů.

Swimplaces bylo jednou z hlavních inspirací pro vznik startupu Mapotic, jehož záměrem je umožnit vytváření komunitních map a mapovacích projektů komukoli od jednotlivců, přes neziskové organizace, komunity až po firmy či větší organizace.

Protože se jedná o čistě volnočasový projekt, v posledních letech nebyl prostor pro výraznější inovace a aplikace zůstala v podstatě v nezměněné podobě od svého vzniku. Nyní nastal čas změny a díky integraci pod platformu Mapotic získává aplikace nové funkce jako jsou přihlašování a uživatelský profil, zobrazení přehledu dění v mapě na jednom místě nebo možnost přidat nové místo načtením GPS z fotografie.

Mobilní aplikaci pomohlo redesignovat studio Visualio a nová verze by měla bez problémů fungovat na nejnovějších telefonech. Webová verze se tak díky integraci do mapovací služby s tisíci mapami dostane k širšímu počtu uživatelů – a fanoušci koupání mohou objevovat další mapovací projekty.

Mohlo by vás zajímat

Reklama