Novou kreditní kartu společnosti Apple lehce poškodíte, vadí kůže i džínovina

 
Další 1 fotografie v galerii
Na titanové kartě Apple je vyleptáno laserem jen jméno držitele karty a logo Apple / Apple
Apple nechce, abyste si dávali jejich novou kreditní kartu do džín nebo kožených peněženek. Společnost říká, že tyto materiály zřejmě zbarvují titanový povrch karty. Navrhuje také vyhnout se kontaktu s jinými kreditními kartami.

Apple má trochu podivné zprávy pro zákazníky, kteří chtějí mít svou novou kreditní kartu v kapse nebo v peněžence. Podle společnosti by její nová titanová kreditní karta, která byla nyní vydána, mohla být „trvale zbarvena“, pokud přijde do kontaktu s džínovinou nebo s kůží.

„Na titanové kartě Apple je vyleptáno laserem jméno držitele karty a logo Apple. Bílého povrchu je dosaženo pomocí vícevrstvého procesu nanášení, který se přidává k titanovému základnímu materiálu,“ říká se v prohlášení Apple. Pokud ale vaše titanová karta Apple Card přijde do kontaktu s tvrdými povrchy nebo materiály, je možné, že povlak může být dokonce poškozen.

Některé textilie, jako je kůže a džínovina, mohou způsobit trvalé zabarvení, které se nesmyje. Naštěstí společnost vydala praktický - i když poměrně rozsáhlý - průvodce čištění karty, pokud přichází do styku s „kontaminanty“. Tyto tipy zahrnují šetrné otírání karty „měkkým, mírně navlhčeným hadříkem z mikrovlákna“, který nepouští vlákna, nebo pro vážnější čištění, zvlhčení „měkkým hadříkem z mikrovlákna isopropylalkoholem a jemným otřením karty.“ Podle této příručky Apple říká, že uživatelé by se měli také vyhnout ukládání své karty vedle jiných kreditních karet.

„Vložte kartu do peněženky, aniž byste se dotkli jiné kreditní karty,“ navrhuje Apple. Pokud jsou dvě kreditní karty umístěny ve stejné části peněženky, vaše karta by se mohla poškrábat. „Neumísťujte titanovou Apple kartu do kapsy nebo tašky, kde by byly volně uloženy klíče nebo jiné potenciálně drsné předměty,“ zní další rada, aby nedocházelo ke vzniku nežádoucích vad. Neobvyklý průvodce čištěním překvapivě upoutal pozornost mnoha uživatelů sociálních médií, kteří poskytli svůj komentář na Twitteru.

Navzdory kousavým poznámkám k údržbě byly některé estetické prvky na kartě hodnoceny pozitivně. Karta vytvořená ve spolupráci se společnostmi Goldman Sachs a MasterCard nemá typické dlouhé číslo a místo toho generuje virtuální čísla, která jsou uložena v zabezpečeném čipu uvnitř iPhone.

To znamená, že fyzická karta Apple nemá na matném povrchu zobrazena žádná čísla, což je další prvek zabezpečení. Rovněž u karty neexistují žádné roční poplatky, ani poplatky za mezinárodní a nadlimitní nákupy a úrokové sazby – ty byly medializovány jako „jedny z nejnižších v tomto odvětví“ a nyní dosahují výše 12,99 %.

Mohlo by vás zajímat

Reklama