Robotické sekačky se senzory a softwarem pro mapování zahrady

Bezuhlíkové motory zvyšují efektivitu a životnost sekačky / Bosch
Nové modely Indego M 700 a Indego M+ 700 sekají až o 40 procent rychleji než robotické sekačky pracující na náhodném principu. Díky programu „LogiCut“ sekačky ví, které oblasti již sekaly a které ještě musí být posečeny.

To šetří energii a je šetrné k trávníku, protože opakované přejíždění stejné oblasti náhodně může vést k trvalému poškození.

Bezuhlíkové motory zvyšují efektivitu a životnost sekačky. Vytvářejí méně tepla, což také šetří energii. Další novinkou je, že robotické sekačky jsou napájeny vyměnitelným 18 V akumulátorem z bateriového systému „Power for All“. V případě potřeby může uživatel akumulátor sám snadno vyjmout a vyměnit. Návštěva servisního střediska není nutná.

Nové sekačky Indego M 700 a Indego M+ 700 sekají zcela nezávisle v definované oblasti, která je vymezena ohraničujícím kabelem. Přesným měřením velikosti a tvaru trávníku nabízí uživatelům další přidanou hodnotu. Indego určuje ideální cyklus sečení na základě skutečné velikosti trávníku. Počet, dny, čas a doba sečení jsou automaticky stanoveny s ohledem na skutečnou velikost trávníku, sekanou plochu na dobu využití baterie, potřebné doby nabíjení a přestávky, které je třeba dodržovat, například polední klid nebo víkendy.

Tato inteligentní funkce kalendáře zbavuje uživatele nutnosti provádět ruční programování. Pomocí funkce „SmartMowing“ zohledňuje Indego M+ 700 také faktory, jako je růst trávy, teplota a srážky. Díky tomu je trávník vždy optimálně udržován. Do obou robotických sekaček je také integrována funkce „MultiArea“: Indego M 700 a Indego M+ 700 systematicky v pruzích sekají oddělené zahradní plochy pomocí druhé dokovací stanice, například před a za domem.

Obě sekačky disponují také funkcí sečení okrajů, kterou lze nyní přizpůsobit potřebám uživatele. Před sekáním trávníku sekají Indego M 700 a Indego M+ 700 podél vnějšího ohraničujícího kabelu a následují jej do zadní části základní stanice.

Novinkou je, že si uživatel může zvolit, zda bude sekat hranu jednou za celý proces sečení, při každém druhém procesu nebo vůbec. To poskytuje možnost úspory energie a času. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama