Audio brýle Bose Frames: Bezpečný poslech hudby i na kole

 
Další 1 fotografie v galerii
Brýle umožňují poslech hudby pomocí speciálních reproduktorů instalovaných ve stranicích brýlí / Bose
Na tuzemský trh již brzy dorazí hned troje nové brýle pro osobní poslech hudby. Mezi novinky patří dvoje tradiční vylepšené sluneční brýle Bose Frames a také model určený pro využití při sportu, který má zvýšenou odolnost proti vodě i potu.

Oproti dosavadním audio brýlím nabízí všechny novinky delší výdrž na baterii a na jedno nabití hrají podle modelu až 8 hodin. Na českém trhu budou k dostání již od října 2020.

Novinky navazují na dva stávající modely, respektují módní trendy a nabízí vylepšené vlastnosti. K tradičním slunečním brýlím přidává Bose nově speciálně upravený model pro sportovní využití.

Všechny tři novinky nabízí oproti stávajícím modelům výrazně delší výdrž na baterie a ovládání hlasitosti tlačítky přímo na brýlích. Nové brýle jsou standardně vybaveny černými polarizovanými skly, která blokují až 99 % UV záření s možností dokoupení dalších. 

Bose Frames umožňují poslech hudby pomocí speciálních reproduktorů instalovaných ve stranicích brýlí, úzce směrovaných směrem dolů k uším posluchače. Díky tomu slyší plnohodnotný zvuk jen uživatel a okolí je hudební reprodukcí zasaženo minimálně. K telefonu se brýle připojují bezdrátově pomocí Bluetooth a díky vestavěnému mikrofonu fungují také jako handsfree.

Poslech hudby při sportovních aktivitách motivuje mimo jiné k dosažení lepšího výkonu. Bose proto představuje speciálně upravený model optimalizovaný pro sportovní vyžití – Bose Frames Tempo. Úpravy nespočívají pouze v odlehčeném a velmi odolném designu s polykarbonátovými skly, který je použitelný i v kombinaci s většinou sportovních přileb, ale také ve výrazně zvýšeném hudebním výkonu, odolnosti proti potu i vodě stříkající ze všech stran (IPX4) a použití univerzálního dobíjecího konektoru USB-C.

Frames Tempo mají v postranicích instalovány reproduktory o průměru 22 mm, které produkují hutné basy a hlasitost vhodnou pro jízdu na kole rychlostí až 40 km/h.

Brýle Bose, které byly dosud na trhu, nabízely výdrž na baterie po dobu 3 hodin. Frames Tempo hrají až 8 hodin, takže vydrží hrát s přehledem i během maratónského běhu. Při poslechu hudby pomocí Frames při běhu či jízdě na kole je velkou výhodou plnohodnotné vnímání okolních zvuků, například okolní dopravy. 

Na trhu se objeví také sluneční brýle Bose Frames Tenor a Soprano. Tenor představují nový design hranatých obrouček především pro muže a Soprano zaujmou svými oblými křivkami připomínající kočičí oči spíše ženy. Instalace baterie s vyšší kapacitou oproti dosavadním brýlím umožňuje hlasitou reprodukci po dobu až 5,5 hodiny. Oba modely nabízí díky 16 mm reproduktorům zvuk s výraznějším basovým základem. Jejich dobíjení zajišťuje dodaný kabel s vlastním konektorem pogo-pin.

Mohlo by vás zajímat

Reklama