Aplikace Qerko umožňuje okamžitou úhradu útraty v restauraci

Služba je napojená přímo na pokladní systém / Pixabay
Mobilní aplikace Qerko umožňuje zákazníkům pomocí QR kódu okamžitou úhradu útraty v restauraci. Každý může platit to, co měl. Už žádné dohromady či zvlášť a poprosím vás k pokladně.

Obsluha má více času na samotný servis a ušetří čas strávený kasírováním. Oproti platbě kartou dostává i větší spropitné.

Služba je napojená přímo na pokladní systém, takže se veškeré platby propisují přímo do pokladny a obsluha je vidí. Navíc se při platbě přes aplikaci netisknou zbytečné účtenky.

Qerko využívá v současnosti přes 300 restaurací napříč Českou republikou, nejvíce jich je v Praze a patří mezi ně například Kolkovna, Automat Churchill od Perfect Canteen, Radegastovna, Potrefená husa, Pivo Karlín či bistro Etapa. Aplikace má již 35 tisíc uživatelů, kteří pomocí QR kódu platí svoji útratu, 50 % ji používá pravidelně.

Qerko je mezi pěti nejoblíbenějšími appkami na App Store v kategorii jídlo a pití, a to se projevuje i na pravidelném mezitýdenní nárůstu plateb až o 40 %. Jeho největší výhodou je ušetření času hostům i obsluze především v čase obědu, kdy obsluha nestíhá. 

V současné době je aktuální i téma bezpečnosti a ochrany zdraví personálu i hostů při placení. Jelikož celý proces úhrady probíhá bez asistence obsluhy, tak se jedná o nejbezpečnější způsob, nepředává se žádný terminál ani hotovost a nedochází k nadměrnému osobnímu kontaktu.

Další výhodou pro uživatele je integrace stravenkových karet Sodexo a Edenred, které dohromady tvoří 80 % stravenkového trhu, takže přes aplikaci mohou platit i jejich majitelé a být tak ve větším bezpečí.

Mohlo by vás zajímat

Reklama