Chytrý náramek Fitbit Luxe poskytuje kompletní přehled o zdraví a kondici

Náramek je možné nosit po celý den i noc a sledovat tak svoje spánkové fáze / Fitbit
Nový náramek Fitbit Luxe zaujme nejenom příznivce módy. Novinka totiž nabídne široké spektrum funkcí pro celkový přehled o zdraví a kondici.

V nabídce nechybí motivační funkce, které pomohou udržovat zdravý životní styl i v této nelehké době. Mezi ty patří nástroje pro zvládání stresu, automatické zaznamenávání aktivit a monitorování spánku.

Chytrý náramek také poskytuje přístup ke klíčovým informacím o celkovém zdraví prostřednictvím funkce "Zdravotní metriky", která je dostupná v rámci Fitbit aplikace pro chytré telefony. Díky této funkci lze sledovat například zvýšená hladina stresu, nadměrná únava nebo potenciální příznaky nemoci.

Při zakoupení Fitbit Luxe získají zákazníci šestiměsíční zkušební dobu služby Fitbit Premium, která poskytuje hlubší analýzu naměřených dat. Fitbit Luxe je elegantní chytrý náramek s barevným dotykovým displejem a výdrží až 5 dní na jedno nabití.

Fitbit Luxe přináší, jak jsme již naznačili, nástroje pro zvládání stresu poprvé také do portfolia chytrých náramků Fitbit. Cílem je psychicky podpořit ještě více lidí na světě bez ohledu na to, zda preferují chytré hodinky nebo chytré náramky.

Před pandemií prožíval jeden ze tří respondentů značné obavy nebo stres. Během pandemie se počet lidí, kteří zažívají stres, zvýšil o 50 %.  Funkce Skóre zvládání stresu, která je nyní dostupná pro Fitbit Luxe a všechna další zařízení Fitbit s monitorováním srdečního tepu, poskytuje denní hodnocení schopnosti lidského těla zvládat stres na základně naměřené aktivity, spánku a srdečního tepu.  

Se službou Fitbit Premium získají předplatitelé řadu podrobných statistik. Mezi ty patří podrobný rozpis Skóre zvládání stresu s dopadem fyzické aktivity na schopnost těla zvládat stres, spánkové vzorce, které poskytují informace jak spánek a noční neklid ovlivňují zvládání stresu.

Nechybí ani možnost sledovat, zda autonomní nervový systém vykazuje známky stresové reakce „bojuj nebo uteč“ na základě naměřené srdeční aktivity. Členové Fitbit Premium se mohou také těšit na řadu cvičení, které pomohou podniknout kroky ke zvládnutí stresu.  

Fitbit Luxe poskytuje skutečně širokou škálu funkcí pro zdraví a zdravý životní styl. Pomocí funkce Zdravotní metriky v aplikaci Fitbit pro chytré telefony mohou uživatelé sledovat potenciální příznaky nemocí, informace o dechové frekvenci, variabilitu srdečního tepu, klidovou tepovou frekvenci a brzy také teplotu povrchu těla a okysličení krve (SpO2).

Náramek je možné nosit po celý den i noc a sledovat tak svoje spánkové fáze. Nechybí ani funkce Spánkové skóre pro ještě lepší porozumění důležitosti spánku. Samozřejmostí je počítání spálených kalorií a sledování 20 různých sportovních aktivit. Pro lepší sledování uběhnuté a ušlé trasy lze využít připojení k GPS telefonu.

Funkce Minuty v aktivní zóně jsou pak novým standardem měření aktivity. Doporučeným týdenním cílem je 150 minut v aktivní zóně a tyto minuty jsou získávány na bázi různé intenzity cvičení. Novinkou je pak funkce Google Fast Pair pro co nejjednodušší párování s telefonem.

Mohlo by vás zajímat

Reklama