Zapomenuté miliardy z kuponové privatizace pomáhá nyní hledat umělá inteligence

I po třiceti letech od kuponové privatizace stále existují hodnotné akcie a nároky na dividendy / Pixabay
Od června 2021 v Česku funguje projekt "Zapomenuté miliardy", se kterým se mohou lidé dostat ke svým prostředkům z kuponové privatizace.

S  hledáním jim pomáhá i speciální konverzační umělá inteligence týmu Coworkers.ai. Virtuální asistentka Zuzana denně vyřizuje v průměru 200 konverzací, když během prvního dne jich bylo víc než 850. Spolehlivost odpovědí je přitom 92 % a dále se zvyšuje.  

I po třiceti letech od kuponové privatizace stále existují hodnotné akcie a nároky na dividendy, o nichž jejich majitelé neví. Online služba "Zapomenuté miliardy", která spadá pod fintechový startupu Stock Convertor, si klade za cíl vyhledat a zpeněžit zapomenuté investice.  

„K dnešku našeho chatbota využilo více než 6 500 uživatelů, kterým jsme odeslali více než 18 000 zpráv,“ vypočítává teamleader Coworkers.ai Tomáš Lysek a dodává: „Jako vždy jsou lidé kreativní a například na zabezpečení osobních údajů se zeptali více než 30 způsoby. Naše umělá inteligence je přitom musí všechny rozpoznat a nabídnout správnou odpověď.“   

Uživatelé si se Zuzanou „povídají“ v průměru 4 min. 30 sec. Virtuální asistentka tak svým živým kolegům ušetřila od 7. června už cca 480 hodin, tzn. 60 pracovních dní. Právě v tom je síla konverzační AI, když dokáže snadno odbavit opakující se dotazy a operátoři mohou řešit specifické situace.  

A zatímco konverzační AI od Coworkers pracuje na pozadí, provozovatel webu může využít propojení s libovolným komunikačním kanálem (MS Teams, FB messenger, webchat, Slack atd.) i s kterýmkoliv operátorem (Daktela, Zendesk, Cisco nebo Mluvii).

Mohlo by vás zajímat

Reklama