Hodinky Smartwatch dokážou samy přivolat pomoc

Hodinky nabízí dlouhodobé monitorování nejen SpO2, ale i tepové frekvence a kvality spánku / Huawei
To, že chytré hodinky neukazují jen čas a nepočítají kroky, je známá věc. Sledování zdravotních hodnot je již nedílnou součástí řady smartwatch, které navíc umějí s daty čím dál lépe pracovat.

Kromě analýzy zdravotního stavu či sportovních činností pak můžou i zachraňovat životy – třeba tím, že dokážou detekovat pád a přivolat pomoc.

Obzvlášť v dnešní době je důležité nepřetržité sledování zdraví. Ale protože nikdo nejsme stroj, je nejlepší volbou sáhnout právě po chytré technologii.

Celodenní kontinuální monitoring srdečního tepu, úrovně stresu a kvality spánku nedávno doplnila u řady hodinek i automatická detekce úrovně SpO2. Díky těmto funkcím umí hodinky hlídat rytmy vašeho těla, aniž byste si toho vůbec všimli.

Asi netřeba dodávat, že kyslík je základem života. Úroveň saturace krve kyslíkem (SpO2) pak udává právě podíl hemoglobinu nasyceného kyslíkem k celkovému množství hemoglobinu v těle. Údaj slouží jako zásadní fyziologický parametr pro posouzení zdravotního stavu jedince.

Dlouhodobé monitorování nejen SpO2, ale i tepové frekvence, kvality spánku nebo úrovně stresu má velký význam nejen pro sportovce nebo profesionály. Chytré hodinky jsou totiž nejen schopné v reálném čase monitorovat stav zdraví těla uživatele, ale i včas varovat před některými případnými riziky, což může včas varovat každého.

Zejména při vyhodnocování zdravotních hodnot uživatelů je ale nutné používat technologie, které zaručí dlouhodobé, přesné a pravidelné měření. Pokud se tedy bavíme o nositelné elektronice, jako jsou chytré hodinky, nesmí tento proces limitovat například krátká výdrž baterie a tím i častá nutnost nabíjení. Měření by také mělo být automatické a kontinuální, a nikoliv pouze na vyžádání. 

Právě všechny tyto podmínky splňují například nové hodinky řady Huawei Watch 3. Jejich novou výhodou je, že dokáží měřit teplotu pokožky nebo detekovat pád člověka a následně přivolat pomoc – ať už přednastavený kontakt, nebo přímo záchrannou službu.

Na jedno nabití vydrží v režimu Ultra až tři týdny, takže se nemusíte obávat, že by vás v klíčové chvíli nechaly hodinky ve štychu. Kromě toho disponují pevným (a zároveň elegantním) tělem a amoledovým sklíčkem, které je extrémně odolné proti rozbití či poškrábání.

Mohlo by vás zajímat

Reklama