Nové recyklované vypínače jsou vyrobené z plastu zachyceného v oceánech

Polyamid z vylovených sítí je přetvářen na technický plast vysoké kvality / Schneider Electric
První vypínače a zásuvky pro domácnosti na trhu, které jsou vyrobeny z recyklovaných plastů ze světových moří a oceánů, nabízí nyní společnost Schneider Electric.

Řada Merten se rozrůstá o vypínače, zásuvky a rámečky vyrobené z recyklovaného plastu z oceánu. K jejich výrobě společnost využívá odhozené rybářské sítě, které dokáže proměnit ve funkční energetická řešení s dlouhou životností.

Polyamid z vylovených sítí je přetvářen na technický plast vysoké kvality – zachována je tedy jak vysoká estetická úroveň, tak i bezpečnost a dlouhá životnost výrobku. 

Řada Merten je první v oboru, která získala stříbrnou mezinárodní certifikaci Cradle to Cradle za  odpovědný design výrobků a za kroky k trvalému oběhovému hospodářství. Rovněž je držitelem ocenění Innovation Award z roku 2022 v kategorii Udržitelnost.

Výrobky jsou v ekologickém duchu také baleny. Balení výrobků je dodáváno v udržitelných obalech a neobsahuje jednorázové plasty ani žádné materiály, které by nebylo možné dále recyklovat. Zákazníkům je tak nabízena ideální možnost, jak omezit svoji uhlíkovou stopu a zakoupením tohoto udržitelného produktu přispět ke snížení znečištění oceánů.

Volně plovoucí rybářské vybavení tvoří 10 % plastového odpadu ve světových oceánech. To v absolutních číslech znamená 640 000 tun rybářských sítí zahozených do moře každý rok. A právě tyto sítě se Schneider Electric snaží z moří dostat pryč a recyklovat.

Z použitého rybářského vybavení se vyrábí sloučenina, jejíž uhlíková stopa je o 82 % nižší než u tradičního nylonu používaného v podobných výrobcích. Konečný materiál obsahuje i 15 % skleněných vláken, aby byly výrobky odolnější, pružnější a měli dlouhou životnost a splňovali všechny potřebné požadavky a normy elektrické bezpečnosti. Tento nadále využitelný materiál se získává v Arabském moři a u pobřeží Indie. Na český trh se novinka dostane na konci roku 2022.

Zdroj: Schneider Electric

Mohlo by vás zajímat

Reklama