• redakce
  • Komerční sdělení
  • 29. června 2021
  • 08:26

Nečekaná návštěva? Jak na rychlý úklid ve vašem bytě!

Základem rychlého úklidu je odstranit vše, na co se návštěva rozhodně nemusí dívat / Pixabay
Dole u dveří zvoní nečekaná návštěva a vy sami sebe slyšíte, jak ji zvete dál? Pak se ale podíváte po bytě a s hrůzou zjistíte, že byste ji nejradši odvolali. Není potřeba - s těmito rychlými tipy na úklid vás žádná nečekaná návštěva nevyvede z míry!

V první řadě si ujasněte, kam návštěva půjde. Projde předsíní do obývacího pokoje a maximálně si odskočí na toaletu a do koupelny? Výborně, přesně víte, kam svou pozornost směřovat. Samozřejmě, že nestihnete uklidit celý byt, ale můžete svou rychlou energii věnovat konkrétním místnostem. A pozor - nemusíte na to být sami. Každý člen rodiny (snad jen psa vynechejte) může dostat svůj rychlý úkol.

Místo činu - předsíň

Boty patří do botníku, kabáty do skříně nebo na věšák. Do předsíně se vrhněte jako první, bude to totiž první místnost, kam návštěvník přijde. Pokud boty zvládnete v otevřeném botníku rychle srovnat, body pro vás.

Sejde z očí, sejde z mysli

Základem rychlého úklidu je odstranit vše, na co se návštěva rozhodně nemusí dívat. Nádobí se zbytky večeře, po konferenčním stolku rozházené časopisy, notebooky, tablety a telefony. Vše z očí. Pro tyto případy se také hodí mít po ruce ruční vysavač a jednorázové vlhčené ubrousky. Ručním vysavačem rychle přejedete sedačku a vlhčenými ubrousky zase konferenční stolek a stolek pod televizi. Pro rozptýlení návštěvnické pozornosti můžete také pustit nějaký hudební kanál nebo třeba jen stylovou tapetu na televizi.

Po cestě s nádobím do kuchyně zaměřte svou pozornost na výměnu vzduchu a otevřete všechna okna. Rychle také můžete použít vůni do bytu v rozprašovači. 

Koupelna a toaleta

I těmto místnostem věnujte pozornost, existuje totiž velká pravděpodobnost, že do nich návštěva nakoukne. Postupujte úplně stejně jako v obývacím pokoji. Všechno použité prádlo umístěte do koše a vyměňte ručníky. Jen tento krok udělá hodně! Starý ručník použijte na rychlé otření plochy umyvadla a kohoutku a šup s ním do prádla. Pokud máte v koupelně okno, vyvětrejte a i zde můžete použít vůni. 

Rychlý úklid udělejte i na toaletě. Co nemusí být vidět (například vaše rozečtená kniha) ukliďte, překontrolujte čistotu toalety, dostatečné množství toaletního papíru na aktuální ruličce a případnou přípravu nového (to pro případ že dojde a návštěva bude hledat ve skříňkách a objeví, co jste tam schovali). Vyvětrat, použít vůni a je to!

A teď už stačí jen jedno - v klidu se vydýchat u dělání kávy a pak si příjemně popovídat s vaší návštěvou!

Mohlo by vás zajímat

Reklama

Komerční sdělení

Škoda Karoq: Rodinný dobrodruh

redakce