• redakce
  • Komerční sdělení
  • 29. června 2021
  • 09:30

Malá koupelna, ve které musí být vše

Nebojte se využít, pro koupelnu možná trochu netypické, vrchní prostory / Pixabay.com
Ne vždy máme na realizaci každé místnosti v bytě nebo domě takové prostory, jaké bychom si přáli. A pokud mluvíme o koupelně, která má navíc funkci také prádelny, musíme se nad jejím zařízením zamyslet dvojnásob!

Málo prostoru? Hledejte inspiraci! Ať už je váš byt nebo dům malý celý, nebo se jedná jen o tu jedinou místnost tak jistě víte, že zamyšlení nad prostorem je věc nezbytná. A vězte, že v tom rozhodně nejste sami! Malé koupelny například v panelákových bytech jsou naprostou klasikou a často jsou prostorově poddimenzované i v okamžiku, kdy si koupíte již hotový dům. Důležité je nevěšet hlavu a hledat funkční řešení!

Základní otázka, kterou si rozhodně položte zní: jaké funkce má tato koupelna splňovat? Budete se v ní pouze koupat? Bude dámám sloužit prostor okolo zrcadla jako kosmetický salon? Bude to zároveň i prádelna? Jakmile si ujasníte, co od koupelny chcete, jděte dál.

Prostor? Ten si pečlivě rozvrhněte!

Správné rozvržení prostoru je nezbytné! Podívejte se na dispozici a na věci, které jsou již hotové a těžko s nimi (při menší rekonstrukci) pohnete. Typicky jsou to již vybudované odpady, zabudovaný topný žebřík, vývod pro pračku a podobně. Tyto věci vám mohou pomoci jasně určit (a tím trochu ujasnit rozhodování), kde co bude. 

A následně už jen hrajte o prostor. Znáte pořekadlo "Dvakrát měř, jednou řež."? Tak toho se držte. Pečlivě přeměřte každou skulinu a každý centimetr ať víte, co a kam přesně napasovat. O to totiž často v malých prostorách jde - hledat a využívat každý centimetr místa. Poměrně hodně místa vám ušetří pračka s vrchním plněním. Nemusíte totiž myslet na otevírání dvířek a okolní prostor využít jinak. Například si k pračce nechat vyrobit koš na prádlo na míru tak, aby na ni hned navazoval. 

Nebojte se využít, pro koupelnu možná trochu netypické, vrchní prostory. Vždyť kam jinam schovávat čisté ručníky, zásoby tekutých mýdel nebo prací prostředky? Pěkně s nimi ke stropu. Tento úkon bude možná vyžadovat služby truhláře, ale pokud bojujete s každým centimetrem, určitě se to vyplatí!

Obrovské štěstí této doby je, že minimalismus se těší čím dál větší oblibě. Nebojte se ho tedy promítnout do stylu vašeho bydlení a zkuste to minimalisticky. Uvidíte, že i tak se dá velmi krásně, stylově a pohodlně bydlet!

Mohlo by vás zajímat

Reklama

Komerční sdělení

Škoda Karoq: Rodinný dobrodruh

redakce