• redakce
  • Komerční sdělení
  • 07. června 2022
  • 13:24

Hrozby zneužití dat během válečného konfliktu

 
Další 1 fotografie v galerii
Téma prevence a ochrany zneužití dat v e-mailingu je více než aktuální / pxhere.com
Stránky novin i zpravodajských webů zaslouženě plní informace o válečném konfliktu na Ukrajině a s tím i související články o zapojení počítačových hackerů, kteří úspěšně operují na obou znesvářených stranách.

Organizace a experti spravující citlivější obsah a důvěrná data jsou tak oprávněně na pozoru. Téma prevence a ochrany zneužití dat i v případě e-mailingu je tak více než aktuální.

Jaký je aktuální vliv konfliktu na doručování a doručitelnost komerčního e-mailingu Mail.ru, který je dominantní službou nejen v Rusku, ale také na Ukrajině, v metrikách stále běží a e-maily jsou standardně doručovány. Mail.ru zároveň nereflektuje zatím ohrožení infrastruktury, ale zároveň mohou být e-maily cenzurovány.  Sledovaný Open-rate na mail.ru klesá, což je bezprostředně spojeno s negativní situací na obou trzích. Jak na Ukrajině zasažené boji, tak v Rusku, kde díky nastaveným restrikcím stagnuje chuť a možnost nakupovat. Také stoupají obavy z budoucnosti, což se projevuje menší chuť utrácet a více se šetří. Také internet ve všech regionech funguje dál, ale e-mailing se ve výkonu na některých trzích zcela jistě poklesnou.

DMARC - prevence levnější reakce

Pokud jste doposud preventivní bezpečnost ochrany dat neřešili nebo pouze okrajově, tak jistě stojí za to popřemýšlet o nástroji nebo interním řešením v rámci svého IT security oddělení. Kdy, když ne teď. Co, když ne DMARC. „Ano, DMARC je dnes určitě téma. Jde o bezpečnostní technologii a tu zmiňovaný konflikt samozřejmě ovlivňuje. Vždy tu byla obava ohledně zneužití dat, získání citlivých informací a následného vydírání výkupným v kryptoměnách,“ říká za společnost Mailkit, Libor Nádvorník, který je zároveň autorem obsáhlejšího článku na toto téma. DMARC je technologie, která chrání proti zneužití domén, neautorizovanému odesílání zpráv, před phishingovými útoky a především spear-phishingovými útoky (personalizovaný cílený phising), které často vedou k masivním škodám. „Pokud s DMARC pracujete, tak můžete zjistit, jestli se to již neděje a včas tak reagovat. Jednoduše řečeno, DMARC Vás ochrání před „šmejdy“,“ dodává Libor Nádvorník.

Mohlo by vás zajímat

Reklama

Komerční sdělení

Škoda Karoq: Rodinný dobrodruh

redakce