• redakce
  • Komerční sdělení
  • 17. července 2022
  • 00:41

Proč se pořízení tepelného čerpadla do rodinného domu vyplatí? Sníží výdaje za energie až o 60 %

Tepelná čerpadla jsou oblíbeným druhem vytápění / Maksim Safaniuk / Shutterstock.com
Tepelná čerpadla se řadí k moderním způsobům vytápění. Jsou ekologická, účinná a vhodná do každého domu.

Ušetří totiž svým majitelům práci a jejich domy vyhřejí bez námahy. Potřebujete další důvody k tomu, abyste si ho pořídili i vy?

Obsluhu tepelného čerpadla zvládne každý

Tepelná čerpadla mají oproti ostatním způsobům vytápění výhodu – jejich obsluhu zvládne úplně každý. Jak je to možné? Po jejich instalaci a uvedení do provozu jsou totiž naprosto soběstačná. To znamená, že nikde v domě nemusí být skladováno uhlí, dřevo či jiné druhy topného materiálu. Čerpadla totiž získávají energii z toho, co je uvedeno v jejich názvu.

Základní druhy tepelných čerpadel

Co to znamená v praxi? Tepelná čerpadla dělíme na čtyři základní druhy:

  • země/voda,
  • vzduch/voda,
  • voda/voda,
  • vzduch/vzduch.

Podle názvu čerpadel je ihned patrné, z čeho berou teplo a kam jej následně distribuují.

Pro každý dům existuje ideální tepelné čerpadlo

Jednotlivé druhy tepelných čerpadel se od sebe liší a každé z nich je vhodné do jiného domu. Proto je praktické se při jejich výběru poradit s odborníky a zvolit si ten nejlepší typ čerpadla přesně pro vás. Při volbě ideálního tepelného čerpadla je nutné vzít v potaz také velikost pozemku, který má dům k dispozici, v případě čerpadel voda/voda dostatek podzemní vody a podobně.

Tepelná čerpadla jsou oblíbeným druhem vytápění, protože dokonale vyhřejí dům i bez přičinění jeho obyvatel. Jsou ekologická, soběstačná a zcela funkční. Někoho možná může zarazit jejich vysoká pořizovací cena, ale na koupi tepelných čerpadel lze čerpat státní dotace ze speciálních dotačních programů k tomu určených. Tepelná čerpadla díky tomu má na dosah většina českých domácností, tak proč této možnosti nevyužít?

Mohlo by vás zajímat

Reklama

Komerční sdělení

Škoda Karoq: Rodinný dobrodruh

redakce