• redakce
  • Komerční sdělení
  • 26. října 2022
  • 14:46

Vyberte si vhodný vůz pro podnikání

Dobře také zvažte také terén, ve kterém bude vaše nová dodávka jezdit / Depositphotos
Bez užitkového vozu se v dnešní době neobjede téměř žádná firma, ani menší podnikatel. Ať už se poohlížíte po první dodávce do firmy, vyměňujete tu současnou, nebo rozšiřujete vozový park, poradíme vám, na co se při výběru dodávky zaměřit a jaké jsou na trhu možnosti.

Důležitou roli hraje rozpočet Na úvod je třeba si spočítat, kolik do nového auta můžu investovat. Tím nemyslíme jen pořizovací hodnotu vozu, ale také jeho provozní náklady jako je palivo a běžný servis. Čím větší dodávku si pořídíte, tím větší je obvykle spotřeba paliva a dražší pojištění vozu.

Naopak nevýhodou menší dodávky bude její omezená přepravní kapacita. I ve chvíli, kdy máte pocit, že pořizovací náklady jsou příliš vysoké, stále se nemusíte svého snu vzdávat. Lze požádat o podnikatelský úvěr, nebo se podívat na další financování vozu. Pokud máte dobře spočítané, že se vám pořízení dodávky časem vrátí a ještě vám vydělá něco navíc, není důvod se úvěru obávat.

Podívejte se např. na užitkové vozy Volkswagen. Z jejich široké nabídky si vybere každý. Je libo menší VW Caddy pro občasnou přepravu pár krabic? Nebo raději sáhnete po VW Transporter, který přepraví partu zedníků i s vybavením? To necháme na vás.

Na co budete dodávku primárně používat?

Jaký typ nákladu bude dodávka přepravovat? Kolik lidí v ní bude cestovat? Jezdíte spíše dlouhé, nebo kratší trasy? Možná o dodávce zatím uvažujete jen jako o prostředku pro přepravu zboží a materiálu, případně vašich zaměstnanců a nářadí. 

Ve skutečnosti se však užitkové vozy vyrábí i dalších variantách. Minibus skvěle zužitkuje např. zábavní park, nebo pečovatelský dům. Hudební skupina zase potřebuje dostatek místa na sezení, ale také velký prostor pro své hudební nástroje.

Dobře zvažte také terén, ve kterém bude vaše nová dodávka jezdit. Ne každá dodávka je stavěná např. pro pohyb na stavbách či časté jízdy po polních cestách. Pokud víte, že budete hodně jezdit dlouhé vzdálenosti, měli byste brát v potaz také bezpečnost a komfort cestujících. Vaši zaměstnanci jistě ocení dodávku s jízdními asistenty, ergonomickými prvky, klimatizací, rádiem a další výbavou pro pohodlí a bezpečnost.

Dostupnost náhradních dílů a spolehlivý autoservis

Ať už se rozhodnete pro větší či menší užitkový vůz, zvažte při výběru také dostupnost servisu a náhradních dílů. Ne všechny značky mají pokrytou celou Českou republiku a liší se i spolehlivost jednotlivých modelů a cena náhradních dílů.

Mohlo by vás zajímat

Reklama

Komerční sdělení

Škoda Karoq: Rodinný dobrodruh

redakce