Dyson investuje půl miliardy liber do výzkumu a vývoje beauty produktů

Investice půl miliardy liber do výzkumu a vývoje beauty produktů / Dyson
Čtyřletá investice umožní otevření nových laboratoří určených pro vývoj v oblasti péče o krásu a uveřejnění 20 nových produktů v průběhu následujících čtyř let.

V Praze, 26.10.2022

Společnost Dyson se rozhodla investovat půl miliardy liber určené pro výzkum a vývoj beauty produktů, jejichž kategorii by podle svých plánů chtěla firma rozšířit o 20 nových produktů do roku 2026. Společně s touto investicí také Dyson zveřejnil výsledky komplexní studie týkající se výzkumu v oblasti vlasů, která prohlubuje porozumění chování různých typů vlasů při stylingu a přináší cenné informace o zdraví a kvalitě vlasů lidí po celém světě.

Společnost Dyson investuje do průkopnických technologií soustavně. Před šesti lety způsobila revoluci v péči o vlasy uvedením vysoušeče vlasů Dyson Supersonic™ na trh. Přístroj využívá rychlé, kontrolované proudění vzduchu i inteligentní regulaci tepla sloužící k rychlému vysušení vlasů. Díky tomu zůstávají vlasy silné a zdravé.

Od té doby společnost Dyson vyvinula řadu stylingových nástrojů navržených tak, aby poskytovaly perfektní styling vyhovujícím všem typům vlasů a zároveň zamezovaly vystavení extrémnímu poškození teplem. Výkon stylingových nástrojů Dyson vychází z deseti let výzkumu – od struktury vlasů až po dynamiku proudění vzduchu. Současně Dyson při vývoji zohledňuje tepelné, mechanické a chemické poškození vlasů, kterým se snaží svými unikátními technologiemi čelit. 

Výzkum koluje Dysonu v žilách

Ve čtyřech technologických kampusech společnosti poskytuje Dyson 6 000 inženýrů a vědců přístup ke stovkám laboratoří. Tyto prostory umožňují testování nových nápadů a technologií 24 hodin denně. Aby výzkumníci skutečně pochopili, jak se chovají všechny typy vlasů, a aby i nadále identifikovali lepší a zdravější způsoby stylingu, vyvíjí různá testovací zařízení a používají u toho nejmodernější vybavení. K dispozici mají studenti i techničtí experti skenovací elektronové mikroskopy, termo-kamery a laserové stroje, které umožňují pozorovat směr proudění vzduchu, což inženýrům pomáhá pochopit účinky vysokorychlostního proudění vzduchu i dopady poškození vlasů.  

Vývoj technologií, které vyhovují všem typům vlasů a zároveň je chrání před nadměrným teplem, je po řadu let tím nejdůležitějším tématem a hnacím motorem výzkumu vztahujícího se ke stylingovým nástrojům. Dyson chce vlasům primárně rozumět, aby je mohl chránit při každém stylingu. Avizovaná investice vytvoří podmínky pro nové talenty v oblasti vlasové vědy a umožní otevření výzkumných laboratoří, kde se budou dál rozšiřovat obzory vědomostí týkající se vlasů a péče o ně. I s touto myšlenkou chce v následujících letech diverzifikovat portfolio beauty produktů.

Od kořínků až po konečky – Dyson uvádí letošní studii zaměřenou na vlasy

Dyson chce porozumět návykům všech lidí, jež jejich nástroje používají, přičemž se opírá o vědu a výzkum vlasů. Tento výzkum zprostředkovává technickým specialistům informace o tom, jak jsou Dyson produkty používány. I díky těmto poznatkům mohou své návrhy a výsledné nástroje stále zdokonalovat, aby vyhovovaly opravdu všem. Láska k vlasům vedla Dyson k vytvoření jedné z největších světových studií. Výzkum, který monitoruje 23 zemí a více než 23 000 lidí, se soustředí na zdraví vlasů, jak se k nim různí uživatelé Dyson stylingových nástrojů chovají a jaké mají zvyky, když o své vlasy pečují.

Klíčové výsledky studie

Vnímání vlasů a mýty o zdraví vlasů:

7 z 10 respondentů uvedlo, že je nejvíce trápí výskyt lupů, mají šedivé nebo poškozené vlasy a také trpí vypadáváním vlasů. Tito účastníci si ale nemyslí, že mají vlasy zcela zničené.

67 % ze všech respondentů je také toho názoru, že jejich vlasy oplývají zdravím, ačkoliv je ve skutečnosti patrné poškození jejich vlasů. 

  • Tento fakt dokazuje, že si 36 % respondentů pod pojmem „zdravé“ vlasy představuje vlasy lesklé, až 29 % z účastníků tak vnímá vlasy hebké a celkem 26% z nich připisuje  dobrou kondici vlasů zdravé vlasové pokožce.

“Lupy, vypadávání vlasů a šedivé vlasy nejsou formy poškození, ale mají značnou vypovídající hodnotu o stavu pokožky hlavy a růstu vlasů. Poškození vlasů se váže k rozpadu vlasové kutikuly a hlubší vrstvy kůže, což může vést k tomu, že vaše vlasy vypadají zkrouceně, jsou bez lesku nebo se často lámou. Nejlepší lék pro zdravé vlasy je prevence a co nejmenší vystavení možnému poškození. Vyhněte se tedy extrémnímu teplu, které zanechává vlasy slabší a náchylnější k lámání či roztřepeným konečkům." říká přední vlasový vědec značky Dyson – Rob Smith.

Stylingové návyky:

  •  Vyhněte se příliš častému mytí: Celosvětová studie společnosti Dyson odhalila, že 8 z 10 lidí si myje vlasy každý den nebo jednou za 2 dny.
  • Spotřebitelé se po pandemii vrací ke starým návykům: Dyson odhaluje, že zatímco 6 z 10 spotřebitelů změnilo domácí stylingové návyky, nejméně 20 % se vrátilo ke svým rutinám, které měli před pandemií, a toto číslo stále roste.
  • 6 z 10 lidí kvůli pandemii svou péči o vlasy přehodnotilo, vlasy styluje méně často až 17 % dotázaných a 9 % respondentů používá méně produktů na vlasy
  • V základní údržbě vlasů a ve stylingu stále vede používání fixačních laků na vlasy, hydratační přípravky, produkty dodávající lesk a standardní kondicionéry, jež se používají 3-4krát týdně. 

“Četnost mytí vašich vlasů záleží na jeho typu, úrovně jejich zatížení a prostředí, ve kterém žijete. Přílišné mytí vlasům škodí a zbavuje vlasovou pokožku o ochranou vrstvu kožního mazu, čímž se vlasy vysušují. Většinou platí, že čím více se vlasy mastí, tím častěji je umýváme. Například rovné vlasy se mastí díky vyšší tvorbě kožního mazu rychleji ve srovnání s vlnitými či kudrnatými vlasy, které přirozeně vytvořený maz absorbují, což vede k méně časté nutnosti mytí. Doporučujeme se o svou vlasovou pokožku pečlivě starat a používat šampony, které jsou určeny přímo pro váš typ vlasů. Nezapomínejte vzít v úvahu i úroveň znečištění prostředí, ve kterém žijete, protože kombinace znečištění a UV záření může k poškození vlasů také přispět.“ doplňuje – Rob Smith. 

Dyson představuje nejvyspělejší technologie v oblasti péče o vlasy 

Žehlička na vlasy Dyson Corrale TM 

Žehlička na vlasy Dyson Corrale™ je vhodná pro všechny typy vlasů, je vybavena průkopnickou technologií použití pružných kovových destiček, které jsou navrženy tak, aby rozložily působení napětí a tepla rovnoměrně, čímž vlasy tolik nezatěžuje. 

Vně žehličky na vlasy Dyson Corrale™ je ukryta 4článková lithium-iontová baterie, což umožňuje její použití i bez kabelu. Platinové senzory regulují teplotu 100x za sekundu a vybrat si můžete ze třech teplotních módů. To z ní činí dokonalý stylingový nástroj pro všechny, kteří se chtějí starat o své vlasy bez nepřiměřené teplotní zátěže a bez kompromisů. Užijte si styling doma u beauty stolku nebo na tanečnímu parketu. Je ideálním parťákem pro úpravu vlasů na cestě na firemní večírek nebo rodinnou sešlost.

Žehličku na vlasy Dyson CorraleTM nyní můžete zakoupit i v jedinečné barevné kombinaci Vinca Blue & Rosé za 11 990 Kč na Dyson.cz.

Vysoušeč vlasů Dyson Supersonic TM

Fén Dyson Supersonic™ je rychlý, výkonný a navržený tak, aby vyhovoval různým typům vlasů. Nástroj využívá soustředěné proudění vzduchu, je tišší než ostatní fény a skvěle padne do ruky. Supersonic inteligentně reguluje teplotu vzduchu 40x za sekundu, čímž pomáhá chránit vlasy před poškozením kvůli extrémnímu teplu. Vaše vlasy jsou během foukání více chráněné a neztrácí svůj přirozený lesk.

Vysoušeč vlasů Dyson SupersonicTM nyní můžete zakoupit i v jedinečné barevné kombinaci Vinca Blue & Rosé za 12 490 Kč na Dyson.cz.

Multi-styler Dyson Airwrap TM

Společnost Dyson nedávno představila dosud nejvýkonnější multifunkční styler Airwrap. Inženýrům značky Dyson se podařilo znásobit Coanda efekt, který pracuje s využití správně nasměrovaného proudu vzduchu. Výsledkem je nástroj, jež se zvládne přizpůsobit všem typům vlasů a nabízí tak všem vlasovým nadšencům ještě pestřejší škálu hair stylingů bez použití extrémního tepla.

Inovované nástavce pro vytvoření loken a vln mají chladnou špičku, což usnadní styling i při domácím použití. Dnes mohou uživatelé stylovat celou hlavu pomocí jednoho nástavce a vytvářet vlny ve směru i v proti směru hodinových ručiček, aniž by bylo nutné nástavce během foukání měnit.

Vylepšené kartáčové nástavce poskytují přesné tvarování. Zcela nový nástavec s Coanda efektem kombinuje dva nástavce v jednom - bez extrémního tepla vás zbaví polétavých vlásků a zároveň vlasy vysuší do hladka.

Tuhý vyhlazovací kartáč je speciálně vyvinutý pro vlnité a kudrnaté vlasy, jimž pomáhá dodat objem, délku a tvar. Dyson navrhl zuby kartáče tak, aby během sušení vlasy jemně pročesávaly a zabránilo se mechanickému poškození.

Multistyler Dyson AirwrapTM nyní můžete zakoupit i v jedinečné barevné kombinaci Vinca Blue & Rosé za 14 490 Kč na Dyson.cz.

Mohlo by vás zajímat

Reklama

Komerční sdělení

Škoda Karoq: Rodinný dobrodruh

redakce