• redakce
  • Komerční sdělení
  • 24. ledna 2023
  • 07:04

Proč se pořízení tepelného čerpadla do rodinného domu vyplatí? Sníží výdaje za energie až o 60 %

Tepelná čerpadla jsou oblíbeným druhem vytápění, protože dokonale vyhřejí dům i bez přičinění jeho obyvatel / Maksim Safaniuk / Shutterstock.com
Tepelná čerpadla se řadí k moderním způsobům vytápění. Jsou ekologická, účinná a vhodná do každého domu. Ušetří totiž svým majitelům práci a jejich domy vyhřejí bez námahy. Potřebujete další důvody k tomu, abyste si ho pořídili i vy?

Obsluhu tepelného čerpadla zvládne každý

Tepelná čerpadla mají oproti ostatním způsobům vytápění výhodu – jejich obsluhu zvládne úplně každý. Jak je to možné? Po jejich instalaci a uvedení do provozu jsou totiž naprosto soběstačná. To znamená, že nikde v domě nemusí být skladováno uhlí, dřevo či jiné druhy topného materiálu. Čerpadla totiž získávají energii z toho, co je uvedeno v jejich názvu.

Základní druhy tepelných čerpadel

Co to znamená v praxi? Tepelná čerpadla dělíme na čtyři základní druhy:

  • země/voda,
  • vzduch/voda,
  • voda/voda,
  • vzduch/vzduch.

Podle názvu čerpadel je ihned patrné, z čeho berou teplo a kam jej následně distribuují.

Pro každý dům existuje ideální tepelné čerpadlo

Jednotlivé druhy tepelných čerpadel se od sebe liší a každé z nich je vhodné do jiného domu. Proto je praktické se při jejich výběru poradit s odborníky a zvolit si ten nejlepší typ čerpadla přesně pro vás. Při volbě ideálního tepelného čerpadla je nutné vzít v potaz také velikost pozemku, který má dům k dispozici, v případě čerpadel voda/voda dostatek podzemní vody a podobně.

Tepelná čerpadla jsou oblíbeným druhem vytápění, protože dokonale vyhřejí dům i bez přičinění jeho obyvatel. Jsou ekologická, soběstačná a zcela funkční. Někoho možná může zarazit jejich vysoká pořizovací cena, ale na koupi tepelných čerpadel lze čerpat státní dotace ze speciálních dotačních programů k tomu určených. Tepelná čerpadla díky tomu má na dosah většina českých domácností, tak proč této možnosti nevyužít?

Mohlo by vás zajímat

Reklama

Komerční sdělení

Praktický průvodce implementací GDPR ve firmě

Anna Novotná