Recenze: Ústní sprcha TrueLife AquaFloss Station O300 Ozone

 
Dalších 5 fotografií v galerii
Jak u nás ústní sprcha obstála? / TrueLife
Stále více lidí využívá v péči o svůj chrup také ústní sprchu. Je opravdu takovým pomocníkem, nebo se bez ní obejdete? Měla jsem možnost vyzkoušet ústní sprchu TrueLife AquaFloss Station O300 Ozone s ozonizací vody, tak se pojďme podívat, jak si vedla.

Ústní sprcha se stanicí není žádným drobečkem, ale zase máte vše potřebné pohromadě.

Balení tedy obsahuje:

  • ústní sprchu AquaFloss Station O300 Ozone se zásobníkem na vodu
  • náhradní trysky Station – 3x Standard, 1x Dental Plaque, 1x Orthodontic a 1x Periodontal
  • AAA baterii do rukojeti
  • návod

Ihned po vybalení je sprcha v podstatě připravena k použití. Stačí pouze ze zásobníku na vodu vyndat zabalené jednotlivé trysky a naskládat si je do praktického pouzdra na boku sprchy.

Vyčistí každé zákoutí i vodu

Ačkoliv patřím k lidem, kteří dostávají od své dentální hygienistky pochvaly, nikdy není od věci zkusit něco, co péči o zuby ještě zlepší. Koneckonců další nám již nenarostou. Ústí sprcha by měla sloužit jako šetrnější náhrada mezizubních kartáčků a je pravdou, že u ústní sprchy nehrozí, že se například nedopatřením píchnete do dásně ostrou částí. Navíc nemusíte stále dokupovat nové mezizubní kartáčky či dentální nitě, tedy ušetříte. Hlavice trysky je otočná o 360° a poměrně snadno tak vyčistíte i taková zákoutí, jakými jsou hodně zastrčené a špatně dostupné osmičky.

Proud, jehož intenzitu si snadno navolíte na rukojeti sprchy i poslepu, nejen vyčistí mezizubní prostory a těžko dostupná místa, ale zároveň masíruje dásně. To je velké plus, protože se jedná o proceduru příjemnou i užitečnou. Jak výrobce uvádí, tak mezizubní prostory nečistí pouze samotný proud vody, ale mikrobublinky vytvářené z vody a vzduchu technologií StreamTrue®. Ty efektivně odstraňují zubní plak a zbytky jídla, což mohu potvrdit, a také bakterie, tady musíme důvěřovat výrobci. Chcete-li čistit ještě účinněji a zvýšit ochranu proti zubnímu kazu či paradontóze, stačí jednoduše na rukojeti zvolit možnost O3. Takto aktivujete technologii OzoneTrue®, která ozonizuje vodu a tím z ní odstraňuje bakterie, viry, chlor, těžké kovy, amoniak a další nežádoucí látky. Ano, to vše ve vodě bohužel můžeme najít.

Trysky i pro speciální potřeby

Nádržku o objemu 600 ml doporučuji naplnit takřka na maximum, aby se nestalo, že vám během procesu čištění dojde voda. Ta by dle doporučení měla mít max. 40°C. Co se trysek týče, ústní sprcha je vybavena 4 druhy podle potřeby vašich zubů. Standardní tryska slouží k odstranění plaku z mezizubních prostor a linií podél dásní, máte-li rovnátka zvolte trysku Orthdontic, díky níž odstraníte plak i ze zámečků a drátků. Osobám s implantáty, můstky či korunkami je určena tryska Dental Plaque a trysku Periodontal využijí ti, kdo mají problémy s paradontózou. Tryska má gumovou špičku, která vyčistí parodontální kapsy. Ať už použijete jakoukoliv z nich, máte k dispozici deset úrovní tlaku vody v rozmezí 30-125 PSI. Pro začátek doporučuji zvolit tlak nižší, než si zvyknete na manipulaci se sprchou. Při jejím použití je totiž nutné držet ji v úhlu 90° směrem k zubům a dásním, nahýbat se nad umyvadlem a nechat vodu vytékat z pusy.

Tento způsob čištění může být trochu nezvyklý a nepohodlný, proto si dávejte pozor, aby voda neskončila i jinde než v umyvadle. Stane se tak velmi rychle, aniž si toho hned všimnete. Celý proces čištění trvá 3 minuty, které ohlídá časovač. Samozřejmě můžete čištění ukončit ručně i dříve, nebo naopak spustit proces ještě jednou. Veškeré nastavené hodnoty se zobrazují na LCD displeji, ale během čištění určitě není prostor dívat se na něj. Ovládání na rukojeti sprchy je však velmi praktické, během chvilky si zvyknete, které ze čtyř tlačítek je na co a snadno si pak navolíte třeba tlak vody. Po čištění je důležité nezapomenout vylít zbylou vodu a dostat ji i z trysky.

Celkový dojem

Čištění ústní sprchou je příjemné a z mezizubních prostor dostane, co tam nepatří. Skvělý pocit přináší i masáž dásní. Nádržka má dostatečný objem na celý čisticí cyklus a oceňuji i možnost ozonizace vody. Pokud máte prostor není nutné mít ústní sprchu přímo na umyvadle, kabel je dostatečně dlouhý, a to jak síťový, tak i ten, jímž je propojena sprcha se základnou. Jediný nedostatek, který je ale možná spíš o zvyku, vidím v tom, že nezřídka skončí voda i kolem umyvadla. Za mě spokojenost a uvidíme, co poví odbornice na příští kontrole.

Klady

  • Snadné použití
  • Efektivní vyčištění i těžko dostupných míst
  • Možnost přizpůsobení tlaku vody
  • Ozonizace vody
  • Trysky pro různé potřeby
  • Ušetříte za neustálé dokupování mezizubních kartáčků a dentálních nití

Zápory

  • Náročnost na prostor, ústní sprcha je přece jen větší než kartáček na zuby.
  • I když se hodně snažíte, nezřídka skončí voda i jinde než v umyvadle. A to zvláště ve chvíli, kdy se trochu zapomenete a povytáhnete sprchu z pusy dříve, než skončí proces čištění.

Mohlo by vás zajímat

Reklama