Recenze: Sonický kartáček TrueLife SonicBrush Clean30

 
Další 3 fotografie v galerii
Sonický kartáček TrueLife SonicBrush Clean30, zjistěte jeho přednosti. / TrueLife
Čištění zubů je každodenním rituálem, na který rozhodně není dobré zapomínat. Není tedy divu, že i do této oblasti pronikají stále dokonalejší technologie posouvající manuální čištění zubů na zcela novou úroveň. Patří k nim jednoznačně sonické zubní kartáčky, jež jsou účinné a šetrné zároveň. Ze široké nabídky na trhu jsem otestovala nový TrueLife SonicBrush Clean30, který je jako jediný z portfolia této značky možné zakoupit také v kamenných obchodech.

Obsah balení

Již samotný obal kartáčku působí dobře, ihned se z něj dozvíte, co zařízení umí, což při rozhodování v obchodě jistě pomůže. Jednotlivé komponenty jsou pak pečlivě zabaleny, aby nedošlo ke znečištění. Uvnitř naleznete:

Kartáček TrueLife SonicBrush Clean30

2x hlavice Standard

USB-C kabel

Český návod a bezpečnostní pokyny

Jakmile kartáček vyndáte, je připraven k použití, tudíž nemusíte nejprve čekat, až se nabije. 

Jdeme čistit

Tělo kartáčku není nikterak robustní a dobře sedne do ruky, pohodlně si tak přepínáte i mezi režimy. Těch má kartáček hned pět. Hlavice kartáčku jsou zabaleny zvlášť, ale velmi jednoduše je nasadíte na samotné tělo. V balení naleznete hlavice dvě, tudíž stejné zařízení mohou využívat dva lidé. Po dokoupení hlavice pak klidně celá rodina. Součástí návodu je i popis správného přiložení kartáčku a čištění zubů. Máte-li sonický kartáček poprvé, může být zpočátku trochu matoucí osvojit si mírně jiné pohyby než u kartáčku manuálního. Sonický totiž vykoná se svými 70 000 pohyby za minutu největší práci za vás.

TrueLife SonicBrush Clean30 nabízí pět režimů péče o zuby, mezi nimiž si snadno přepnete pomocí tlačítka umístěného na těle kartáčku. Zvolený režim poznáte díky světelnému označení. A jaké režimy si můžete dopřát?

Clean – tento režim slouží pro běžné čištění a odstraňuje zubní plak

Shine – máte-li zuby náchylné k tvorbě skvrn od kávy či čaje, tento režim vám dopomůže k zářivému úsměvu

Whiten – odstraňuje odolnější zubní plak a slouží k vybělení zubů

Massage – stimulace dásní je velmi důležitá pro jejich zdraví, s tímto režimem jim dopřejete příjemnou masáž

Sensitive – jestliže patří k uživatelům s citlivými zuby a dásněmi, volte pro čištění právě tento režim

Jakmile si zvolíte režim, spustí se jemné vibrace, které jsou nastaveny na doporučenou dobu čištění, tedy dvě minuty. Vždy po 30 sekundách dojde ke krátkému přerušení, jež značí, že je čas přesunout se na čištění další části úst. Než si však zvyknete, může se stát, že toto nepatrné přerušení ani nepostřehnete. Nezvyklý je rovněž zvuk vydávaný kartáčkem při provozu. Celý proces čištění je ale velice příjemný a jemný, téměř si říkáte, zda se zuby vůbec čistí. Jakmile se po dvou minutách kartáček vypne, zuby jsou krásně čisté a hladké. Přejete-li po nich jazykem, cítíte ten rozdíl a když se na sebe usmějete do zrcadla, tak ho i vidíte. 

Konstrukce a design

Design kartáčku je čistý a jednoduchý. Tělo kartáčku dobře sedí do ruky a viditelně jsou na něm označeny jednotlivé režimy. U aktuálně zvoleného vždy svítí dioda. Pro přepínání mezi režimy slouží jediné tlačítko, pokud se tedy chcete dostat například na režim masáže, musíte stisknout hned několikrát. Zcela ve spodní části se nachází světelný indikátor, který signalizuje stav baterie. Pokud se červeně rozbliká, je potřeba kartáček dobít. Co se týče nasazení hlavice na tělo kartáčku, jde to opravdu lehce, netřeba velké síly. 

Výdrž, která potěší

Kartáček vydrží dle údajů výrobce na jedno nabití fungovat 30 dní, je-li používán 2x denně. V případě, že si navíc budete dopřávat například masáž dásní, doba se trochu zkracuje, ale i tak se jedná o skvělou výdrž. Nabíjení probíhá přes kabel USB-C, který je součástí balení. Co však v balení nenajdete, je adaptér. Musíte tedy využít buď adaptér od telefonu pro nabíjení ze sítě, nebo nabíjet z powerbanky či počítače. Kartáček se zcela nabije za 3 hodiny. 

Další specifikace 

Důležitou informací je bezesporu vodotěsnost, ta je u SonicBrush Clean30 výborná, tedy IPX7. Přesněji to znamená, že kartáček zvládne ponoření na 30 minut do hloubky 1 metru, což je pro běžné použití v koupelně více než dostačující. Určitě se tedy nebojte hlavici kartáčku pořádně očistit od pasty. Kartáček váží pouhých 108 g a pohání ho baterie 600 mAh, Li-ion. Hlavici kartáčku se doporučuje měnit po 3 měsících používání, aby byla zachována účinnost čištění. Hlavice jsou navíc opatřeny modrými štětinami, které právě po 3 měsících vyblednou, čímž indikují, že je načase vyměnit ji za novou. 

Celkový dojem

TrueLife SonicBrush30 rozhodně mile překvapil. Pro každodenní čištění je zcela dostačující a dostupný pro každého. Zuby vyčistí opravdu skvěle, navíc máte jistotu, že jim věnujete dostatečně dlouhou dobu. Všechny režimy čištění jsou velmi příjemné a užijete si i masáž dásní. Kartáček díky jeho rozměrům jednoduše sbalíte i na cesty. Sonický kartáček je trochu hlučnější, a tak jsem si na tento fakt musela trošku zvykat, po čase už mi to ale nepřijde. Celkově však mohu TrueLife SonicBrush30 doporučit. 

Klady

Snadné použití a údržba
Dokonale vyčištěné zuby
Dlouhá výdrž baterie
Pět režimů
Dvě hlavice v baleni

Zápory

Mírně vyšší hlučnost

Mohlo by vás zajímat

Reklama