Nová Nokia s pěti hlavními fotoaparáty ZEISS se objeví v Česku již v březnu

 
Další 2 fotografie v galerii
Díky 5 snímačům může tato Nokia využít při každé expozici 12,4 úrovní HDR / Nokia
Na veletrhu Mobile World Congress ve španělské Barceloně byl včera představen zájemcům o mobilní technologie smartphone Nokia 9 Pureview, první telefon s pěti hlavními fotoaparáty s optikou ZEISS.

Dva z nich zachycují snímek v barvě, tři jsou monochromatické pro lepší zaznamenání ostrosti a detailů. Společně dokáží podle výrobce zachytit až 10x více světla, než je tomu u jednoho barevného fotoaparátu stejného typu.

Každý snímek zachycený pěticí fotoaparátů obsahuje minimálně 60 MP dat. O zpracování fotografie se stará výpočetní systém procesoru Qualcomm Snapdragon, který přiřazuje úkoly mezi ISP, DSP, GPU a CPU.

Díky 5 snímačům může Nokia 9 PureView využít při každé expozici 12,4 úrovní HDR a nabídnout tak široký dynamický rozsah. Veškerá data pak s využitím pokročilého mapování hloubky scény spojí do perfektní fotografie. Každá 12 MPix fotografie se díky tomu vyznačuje dostatečnými detaily jak v oblastech jasného slunečního světla, tak i ve tmavém stínu.

Mapování hloubky scény umožňuje vytvořit bokeh a změnit bod ostrosti v Google Photos i dodatečně u výsledné fotografie. Možné je přeostření, rozmazání a saturace i po zachycení fotografie.

Nokia 9 PureView nabízí možnost pořizovat fotografie v nekomprimovaném formátu RAW/DNG a následně je upravovat přímo v telefonu. Říká se, že 50 % kouzla fotografie dnes spočívá v postprodukci.

O výkon telefonu se stará procesor Qualcomm Snapdragon 845 Mobile. K dispozici je 5,99“ 2k pOLED obrazovka s technologií PureDisplay s podporou HDR10. Čtečka otisků prstů se nachází pod displejem a dalším zabezpečujícím prvkem je pokročilá biometrická funkce odemykání tváří. Nechybí ani bezdrátové Qi nabíjení.   

Všech pět fotoaparátů na zadní straně je zakomponováno do 8mm tenkého těla bez vyčnívání. Nokia 9 PureView zvládne nástrahy každodenního používání díky rámečku z hliníku série 6000 s diamantem broušenými hranami a ochrannému sklu Corning Gorilla Glass 5 na přední i zadní straně. Nokia 9 PureView bude na českém trhu dostupná ve druhé polovině března, a to v tmavě modré variantě.

Mohlo by vás zajímat

Reklama