Samsung s ostudou: Nové ohebné smartphony se lámou a přestávají fungovat

 
Další 2 fotografie v galerii
Samsung sliboval, že Fold by měl vydržet přehnutí nejméně 200 000x / Samsung
Jedna z nejzajímavějších hi-tech novinek poslední doby, ohebný model Samsung Galaxy Fold, jinak model za necelé 2 tisíce dolarů (téměř 46.000 korun), se podle prvních uživatelů láme již po pouhých pár dnech fungování.

Novináři, kteří jako první obdrželi modely Samsung Galaxy Fold na recenzi, prozradili, že se revoluční displej začal třepat a chvět, až nakonec vypověděl službu zcela a zčernal.

Někteří z novinářů naznačili, že odstranili tenkou ochrannou vrstvu z displejů, protože se domnívali, že se musí sundat jako u jiné techniky, ale ta tam měla asi zůstat. V manuálu k modelu Galaxy Fold totiž najdete toto: „Hlavní displej zahrnuje i speciální ochrannou vrstvu, sundání této vrstvy displeje či používání jakýchkoliv adhezivních materiálů na hlavní displej proto může způsobit poškození."

Reportér Bloombergu Mark Gurman například sdělil, že jeho Galaxy Fold fungoval abnormálně poté, co z něj ochranu sundal, byl pak stále více nestabilní: „Displej na mém Galaxy Fold je po dvou dnech zlomený a nestabilní jen dva dny po zahájení testu." A další kamínek celé skládačky: YouTube uživatel Marques Brownlee prohlásil veřejně, že i on měl problémy poté, co odstranil vrstvu.

Ovšem Dieter Bohn, editor webu „The Verge" zase řekl, že ochranu na modelu nechal a displej i přesto přestal fungovat. Bohn též doplnil, že se zdálo, jakoby přístroj měl defektní pant, protože zde byl displej lehce rozmazaný, až jakoby nateklý, když jste tam přejeli prstem. Nakonec i tento displej vypověděl službu úplně.

To vše celkem logicky vzbuzuje otázky, jak a zda je vůbec Samsung Galaxy Fold připravený na vstup na spotřebitelský trh a zda s ním „skoro již běžní uživatelé" nedělají něco skutečně neobvyklého. Samsung totiž tvrdil, že Fold by měl vydržet přehnutí nejméně 200 000x.

Mohlo by vás zajímat

Reklama