Služba iTunes, jak ji známe, končí, pokud tedy nemáte paradoxně počítač s Windows

iTunes Music Store bude i nadále na svém místě / Pixabay
Společnost Apple potvrdila oficiálně své plány na postupné zrušení hudební knihovny, respektive služby iTunes a nahradit ji hned třemi jinými aplikacemi. Paradoxně ovšem pouze majitelé Windows budou moci používat starý systém i nadále.

Tato zpráva následuje po měsících fám a dohadů na různých diskusních fórech a nyní je to tedy jisté: firma Apple zařízne sice svoji 18 let oblíbenou hudební službu iTunes, ale vlastně se nic neděje, protože ji nahradí hned tři nové zábavní modernější aplikace: Apple Music, Apple Podcast a Apple TV.

Apple tvrdí, že stále budete mít přístup ke své hudbě, ať jste ji již stáhli nebo koupili či snad „ripnuli" z CD. Apple iTunes by měl funkčně nahradit Apple Music, odkud se audio knihy a podcasty přesunují na Apple Podcast, no a obdobně veškerá videa půjdou na Apple TV.

Kdokoliv má ovšem operační systém řady Windows (obecně, kdokoliv kromě Maca) tyto nové aplikace nebude schopen stáhnout a může nadále v klidu užívat staré iTunes.

Apple též naznačil, že iTunes Music Store bude i nadále na svém místě. Firma též promptně slíbila, že nový systém „bude obsahovat všechny staré funkce iTunes a bude nyní neuvěřitelně rychlý".

Spolu s koncem iTunes firma Apple také potvrdila, že další dlouhodobá fáma se ukazuje rovněž pravdivou: „Dark Mode" neboli „Tmavý režim" pro iPhony se též stal oficiálním.

Firma výše řečené uvedla spolu s iOS 13, který má uživatele těchto zařízení potěšit rychlejšími downloady (50 % downloady a 60 % updaty), chytřejší prací s upomínkami, novou klávesnicí (navíc i ultra rychlé swipe-psaní) a updaty pro Mail, Notes a Safari. O 30 % pak je rychlejší Face ID.

Apple nám nadále poskytne i bezpečnější systém pro přihlašování, jaký již používají Google a Facebook. Půjde se přihlásit díky Apple ID, a to bez sdílení dalších osobních detailů. Nyní se dá skrýt i za virtuální adresu, kterou zná jen Apple.

Potěšíme i majitele Apple Watch, kam si jde již z App Store stahovat přímo aplikace a máme tu i novou aplikaci pro ženy: Cycle Tracker. A Apple též naznačil cosi o iPad OS, což naznačuje, že tato řada tabletů bude mít vlastní operační systém.

Mohlo by vás zajímat

Reklama