Je čas opět vyměnit nabíjecí kabely: Apple nahrazuje port Lightning USB-C kabelem

Chystaný Apple iPhone 11 by se mohl odklonit od portu Lightning / Pixabay
Příští iPhone od společnosti Apple by mohl mít místo portu Lightning konektor USB-C. Všechny staré nabíjecí kabely od roku 2012 by tak byly jejich majitelům k ničemu.

Apple by mohl zrušit svůj port Lightning ve prospěch USB-C, čímž by se staré kabely staly zbytečnými. Chystaný Apple iPhone 11 by se tak mohl odklonit od portu Lightning, což je standardní funkce iPhone od roku 2012.

Zdá se, že screening nové obrazovky režimu obnovení v iOS 13 - další verze softwaru iPhone od Apple - tuto pověst potvrzuje. Dohady se objevovaly už nějakou dobu. Apple již jednou využil USB-C kabely pro svůj iPad Pro. Tato změna, pokud by byla implementována, by znemožnila všem stávajícím nabíječkám Apple pro iPhony připojit se na nový model.

USB-C je univerzálním standardním konektorem pro mnoho notebooků a telefonů se systémem Android a v současné době ho používají například Samsung Galaxy S9, Google Pixel 2 a OnePlus 6.

Nejnovější iPad Pro má také tuto novou zásuvku a Apple již prodává port Lightning na nabíjecí kabel USB-C. To umožňuje těmto zařízením nabíjet se mnohem rychleji než s předchozí verzí USB, které mohou zvládnout pouze omezené množství energie. Vzhledem k tomu, že Apple uvedl USB-C do svého iPad Pro v roce 2018, mnoho fanoušků Apple doufá, že příští generace iPhonů bude mít také tuto technologii.

Apple se v roce 2012 odklonil od původního 30-pinového konektoru. Stávající doky, adaptéry a další příslušenství plug-in budou nekompatibilní, pokud proběhne tato změna. Tváří v tvář vyhlídkám na další problémy s nekompatibilitou si již nyní stěžuje na tuto změnu řada lidí na Twitteru.

Mohlo by vás zajímat

Reklama