První zprávy o iPhone 11: Co pravděpodobně nový model přinese?

Nový extra objektiv umožní pořizovat širokoúhlé fotografie / YouTube
Podle několika nezávislých zdrojů si iPhone zachová Lightning port, přidá velkou čtvercovou plochu na zadní straně modelu s hned třemi čočkami fotoaparátů a také nový Taptic engine (nová generace vibrační odezvy).

iPhone 11 bude tedy stále vybaven Lightning portem stejně jako jeho předchůdci. Podle zdrojů, které uvádějí, že už nové zařízení viděli, se také může pochlubit novým Taptic enginem a trojitým zadním fotoaparátem.

Jak tvrdí agentura 9to5Mac, nedávné zprávy jsou v rozporu s fámami, že telefon, který má být představen světu letos na podzim, odstraní svůj poněkud kontroverzní Lightning port ve prospěch USB-C portu. Pověsti se rozšířily krátce poté, co Apple loni změnil tento port na iPadu Pro.

Nový Taptic engine by neměl mít 3D dotykovou funkci. Není tedy přesně jasné, co Taptic engine přinese funkčně, pravděpodobně ale obohatí haptické funkce telefonu, tedy jemné vibrace, které umožňují provádění dotykových příkazů tlakem, tedy dlouhým stiskem.

Ke zřejmě největším změnám v příští generaci iPhone dojde v hardwaru a softwaru fotoaparátu. Zdroje potvrzují, že iPhone 11 přidá další čočky do pole zadních kamer, půjde celkem o tři čočky. Tento extra objektiv připraví půdu pro několik nových funkcí, včetně možnosti pořizovat širokoúhlé fotografie. 

Aby bylo možné využít nový hardware, bude iPhone 11 zahrnovat také to, co Apple nazývá „inteligentním snímkem“, který zachycuje i oblast mimo rámec záběru, takže uživatelé mohou znovu sestavit své obrázky nebo použít software k provedení automatického oříznutí.

Vylepšeny budou také fotoaparáty v přední části, aby umožňovaly zpomalené nahrávání rychlostí 120 snímků za sekundu. Apple si pravděpodobně zachová stejné rozlišení jako předchozí modely iPhone X. I když výše ceny nového modelu dosud není jasná, odborníci nedávno varovali, že náklady by se mohly zvýšit kvůli pokračujícímu obchodnímu sporu mezi USA a Čínou.

Mohlo by vás zajímat

Reklama