Spotřebitelský test: iPhone 11 Pro Max převálcoval ve výdrži modely od Samsungu

 
Další 3 fotografie v galerii
Při testech vydržela baterie 11 Pro Max po dobu působivých 40,5 hodin / Apple
Podle aktuálního testování vlivného amerického spotřebitelského časopisu Consumer Reports má nový iPhone 11 Pro Max nejlepší kameru, nejrychlejší procesor a baterii s výdrží až 40,5 hodiny, čímž drtí nejbližší konkurenci na hlavu.

Odborníci z tohoto odborného magazínu skutečně zjistili, že iPhone 11 Pro a iPhone 11 Pro Max disponují nejlepší kamerou na trhu, nejrychlejším procesorem a baterií s výdrží až 40,5 hodiny, takže až za nimi zůstaly modely od Samsungu a Google.

V předchozích letech to byly vždy modely společnosti Samsung nebo Google, které vítězily v těchto testech, ale Apple získal tento titul poprvé v historii. Nová zpráva časopisu Consumer Reports začíná více než působivou výdrží baterie 40,5 hodiny, což je prý „nejdelší časový úsek, který je v současnosti možný“. Společnost Apple připisuje tato vylepšení režimu energetické účinnosti, který naprogramovala do svého nového procesoru.

Během testování životnosti baterie používá Consumer Reports robotický prst navržený k simulaci průměrného dne zákazníka. Takový klient prochází web, fotografuje, používá GPS navigaci a uskutečňuje telefonní hovory.

Při testech vydržela baterie modelu 11 Pro Max po dobu působivých 40,5 hodin, což je o 11 hodin více než u zařízení iPhone XS Max 11 Pro, iPhone XS pak vydržel 27,5 hodiny. Kromě delší výdrže baterie společnost Apple také vylepšila samotnou technologii nabíjení. Součástí mobilních telefonů je také nabíječka o výkonu 18 wattů, díky ní je baterie nabita o 100 % rychleji.

Apple sklidil velkou kritiku za design nového fotoaparátu na iPhone Pro a Pro Max, někteří ho označili jako kokos, bowlingovou kouli a další zajímavé věci. Kamery ale dokážou pomocí nového nočního režimu pořizovat velmi dobré snímky při slabém osvětlení, to je něco, co telefony Google Pixel již nějakou dobu používají. K dispozici je také selfie s pomalým pohybem. 

Podle odborníků z Consumer Reports navíc Apple dosáhne výrazného zisku na modelu iPhone 11 Max Pro, protože dle odhadu cen jednotlivých dílů tohoto smartphonu je jeho výrobní cena téměř třetinová oproti prodejní. Pro představu nejdražší je paměťový modul 512 GB za 73,50 dolarů. Na druhém místě je 6,5palcový displej Super Retina XDR za 66,50 USD a výkonný čip A13 Bionic pak stojí Apple 64 dolarů. 

Mohlo by vás zajímat

Reklama