Hrbolky na skládací obrazovce jsou normální věc, tvrdí Motorola majitelům telefonu Razr

Novinka je spíše voděodpudivá, než vodotěsná / Motorola
Co má retro telefon Motorola Razr s OLED obrazovkou, která se přehýbá uprostřed, společného s "žiletkou"? Hrbolky. Americký výrobce telefonů zákazníkům říká, že hrbolky na skládací obrazovce zařízení jsou normální.

Není ale jasné, jaká zkreslení obrazovky způsobí. Rady se nacházejí ve videu s pokyny pro péči o telefon, které bylo zveřejněno na kanálu Motorola US YouTube, který také varoval před použitím různých chráničů obrazovky.

Video s návodem nabídlo další odkazy na péči o výrobky s OLED s obrazovkou Razr. Displej Razr - který má nanesenou vnitřní vrstvu - je spíše voděodpudivý, než vodotěsný, a měl by být v případě navlhčení otřen hadříkem. Společnost Motorola poznamenává, že obrazovka má ochranný povlak. Doporučuje majitelům, aby zařízení drželi dále od ostrých předmětů a aby jej před uložením do kapsy nebo tašky zavřeli. Není vhodné u telefonu používat chránič obrazovky.

Stejně jako u Galaxy Fold od Samsungu může lepidlo použité v takových doplňcích obrazovku poškodit, místo toho, aby ji chránilo. Tyto rady naznačují, že obrazovka Razr může být křehká. 

Vypadá to, že tato varování společnosti Motorola, týkající se obrazovky, jsou v rozporu s prohlášeními o tvrdosti telefonu Razr uveřejněnými v době jeho uvedení na trh. Tehdy společnost Motorola prohlásila, že „plně důvěřuje trvanlivosti displeje Flex View“, který podle ní „splňuje průměrnou životnost chytrého telefonu“.

Vedení společnosti nechce říkat spotřebitelům, aby byli při používání telefonu opatrní. Reakce na video byly smíšené. Někteří spotřebitelé vyjádřili nadšení, když si objednali nové zařízení, ale jiní se obávají varování. Někteří hrudky na telefonu vtipně komentovali, například slovy, že "jde o mamograf zdarma". 

Další video, které nedávno zveřejnila společnost Motorola, vysvětluje účel doplňků přicházejících na trh společně s novým Razrem - včetně sluchátka a elegantního kufříku pro uložení těchto položek.

Spodní část krabičky produktu funguje jako „zesilovač pro noční stolky“. Není jasné, k jakému účelu stojan slouží, ačkoli phoneArena.com hlásí, že tvar stojanu zesiluje zvuk telefonu.

Mohlo by vás zajímat

Reklama