Galaxy Z Flip se skládacím skleněným displejem má speciální uživatelské rozhraní

 
Další 2 fotografie v galerii
Model ve složeném stavu není větší než běžná peněženka / Samsung
Nový a skutečně převratný skládací chytrý telefon Galaxy Z Flip se objeví v prodeji již příští týden i v České republice. Zájemci o tuto novinku si ovšem budou muset připravit 38 990 Kč.

Model Samsung Galaxy Z Flip bude k dispozici na tuzemském trhu již od 21. února 2020. K dispozici bude ve dvou barevných provedeních: Černá (Black Mirror) a Fialová (Purple Mirror). Telefon si můžete ovšem předobjednat již od včerejška.

Novinka se skládacím skleněným displejem tak trochu ohýbá fyzikální zákony – displej s úhlopříčkou 6,7 palce se ve složeném stavu vejde snadno do dlaně. Mezi další přednosti patří originální konstrukce skrytého kloubu a zbrusu nové, na míru dělané uživatelské rozhraní.

Výhodou modelu je to, že si ho s sebou můžete vzít kamkoliv, ve složeném stavu není větší než běžná peněženka. Bez problémů se vejde do kapsy, kabelky nebo dlaně. A pak ho otevřete a úhlopříčka displeje se skoro zdvojnásobí na 6,7 palce, tedy 17 cm2.

Co se týká samotného displeje Infinity Flex s technologií Ultra Thin Glass (UTG), tak ten vypadá na první pohled velmi tenký a elegantní. Díky speciální konstrukci odpadl výřez a další rušivé prvky, uživatelé tak mají k dispozici celou plochu s poměrem stran 21,9:9. 

Jak již bylo naznačeno, Galaxy Z Flip je vybaven konstrukcí skrytého kloubu. Základem je technologie s dvěma vačkami, vyrobenými tak, aby byl telefon v otevřeném i zavřeném stavu stabilní a skládací konstrukce nebyla na pohled vůbec znát. Galaxy Z Flip lze přitom otevřít prakticky v libovolném úhlu, podobně jako notebooky.

Za pozornost dále stojí například režim Flex. Když přístroj stojí na nějaké ploše bez podpěry, displej se automaticky rozdělí na dvě poloviny, každá z nich má úhlopříčku 4 palce neboli 10,3 cm. Na horní polovině pak si můžete prohlížet fotografie, videa a další obsah, dolní polovina slouží k ovládání. Na horním displeji si můžete například pouštět klipy z YouTube a na dolním vyhledávat další videa, číst popisky nebo psát komentáře.

Praktické je to, že je jedno, jestli je Galaxy Z Flip zavřený, stojí na stole nebo je úplně otevřený – o hovor, zprávu nebo připomínku z kalendáře nepřijdete. V zavřeném stavu se na displeji zobrazí datum, čas a stav baterie. Hovor můžete přijmout i bez otevření telefonu, aplikace pro psaní zpráv se spustí automaticky, jakmile klepnete na upozornění a otevřete telefon.

Mohlo by vás zajímat

Reklama